Foto: AFP/Scanpix/LETA
Otro uzvaru Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīrā piektdien, 11. februārī, izcīnīja Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komanda, kas tikai ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pieveica olimpisko spēļu debitanti Dāniju.

Lai gan KOK komanda divās spēlēs guvusi tikai trīs vārtus (pirmajā spēlē ar 1:0 pieveikta Šveice), tā arī šajās divās spēlēs nav ielaidusi nevienus vārtus. Tāpat KOK komandai nezaudēto spēļu sērija sasniegusi jau septiņus mačus, jo pirms četriem gadiem Phjončahanā viņi uzvarēja (toreiz komanda startēja ar nosaukumu "Krievijas olimpiskie atlēti").

KOK hokejistiem mačā bija liels pārsvars metienu skaita ziņā (33:16), tomēr laukumā tik liela pārsvara nebija. Uzvaru nesošos vārtus KOK komanda guva tikai otrā perioda vidū, kad Dānijas izlases aizsardzībā uz brīdi bija apjukums. To labi izmantoja Pāvels Karnauhovs, kurš ar atkārtotu metienu pārspēja dāņu vārtsargu Frederiku Dičovu.

Mača izskaņā dāņi ar pamatīgu ofensīvu devās uz KOK komandas vārtiem, nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet panākt neizšķirtu neizdevās. Savukārt KOK hokejisti pēdējās sekundēs izmantoja dāņu kļūdu un Kirils Semjonovs ripu raidīja tukšos Dānijas vārtos.

Priekšsacīkšu pēdējās spēlēs A grupā Dānija tiksies ar Šveici, bet KOK komandu sagaida duelis pret Čehiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!