Foto: Publicitātes foto
XXII Ziemas olimpisko spēļu mājvietā rit vēl pēdējie "Latvijas mājas" labiekārtošanas darbi.

"Latvijas Māju" 9.februārī oficiāli atklās Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un LTRK prezidents Gundars Strautmanis.

Paredzēts, ka Latvijas mājā Sočos viesosies Latvijas olimpieši, mākslinieki, mūziķi, uzņēmēji, līdzjutēji, kā arī citu valstu akreditētie viesi un žurnālisti.

Portālā "Delfi" jebkurš līdzjutējs varēs viegli un ērti ierakstīt savu video sveicienu, kas uzreiz aizceļos pie olimpiešiem Sočos. Olimpisko spēļu laikā plānotas tiešraides un video sižeti no "Latvijas mājas", kā arī fotoreportāžas par notiekošo "Latvijas mājā". Latvijas līdzjutējam piedāvāsim arī iespēju uzdot sev interesējošo jautājumu tiem, kas ir Sočos. Konsultējoties ar attiecīgo jomu pārzinošiem cilvēkiem, atbildes no Sočiem sniegs populārais Krievijas radio un televīzijas raidījumu vadītājs Alekss Dubass, kurš Sočos darbosies kā "Latvijas mājas" vadītājs.

Olimpisko spēļu dalībvalstis tradicionāli organizē "hospitality houses" jeb "viesmīlības mājas" – sabiedrisku, atvērtu vietu, kur Olimpisko spēļu ietvaros rīkot tikšanās, iepazīstināt ar savas valsts kultūru, mākslu, virtuvi, tradīcijām un, protams, tā ir vieta, kur sportisti var klātienē tikties ar saviem līdzjutējiem. Pirmās iestrādes šādas Latvijas valsts pārstāvniecības idejai aizsākās jau Olimpisko spēļu laikā Soltleiksitijā, kad šāda vieta tapa, pateicoties vietējās latviešu kopienas atbalstam. Ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos, sadarbojoties Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai (LTRK), Latvija pirmo reizi pilnvērtīgi realizēs Latvijas Mājas ideju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!