Latvijas regbija 7 izlases sniegums Eiropas čempionāta A divīzijā pirmajā dienā (sestdienā, 14. jūnijā) rezumējams ar virsrakstā ietverto frāzi. Jā, patiešām, vispirms nācās piedzīvot divus smagus zaudējumus, bet pēc tiem prieka pilnu uzvaru, kas ļauj iekļūt Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā un nodrošina vietas saglabāšanu A divīzijā, kas arī bija Latvijas Regbija federācijas (LRF) valdes izvirzītais uzdevums šajās sacensībās.

Kauņā notiekošajās sacensībās pirmais mačs mūsu regbistiem bija ar Ukrainu. Pirmo puslaiku mūsu puiši aizvadīja itin cerīgi, zaudējot tikai ar 0:7. Neslikts bija arī spēles otrās daļas sākums, taču tad sekoja virkne kļūdu aizsardzībā, kas noveda pie sausā zaudējuma 0:26.

Otrajā mačā nācās mēroties spēkiem ar laukuma saimniekiem Lietuvu. Šoreiz viss bija skaidrs jau pēc pirmā puslaika, kuru Latvija zaudēja ar 0:21. Spēles kopējais rezultāts – 0:26.

Pēc šiem diviem zaudējumiem atlika spēle pret Dāniju, kas A grupas diviem līderiem Lietuvai un Ukrainai zaudēja attiecīgi ar 17:24 un ar 19:21. Pirmais puslaiks mūsējiem risinājās ļoti labvēlīgi. Vispirms pēc Kristapa Bērziņa izrāviena pa laukuma malu sekoja piespēle Elmāram Šefanovskim, kurš piezemēja bumbu sāncenšu ieskaites laukumā – 5:0. Precīzs bija arī realizācijas sitiens Dāvja Zagorska izpildījumā, palielinot starpību līdz 7:0. Pēc brīža vēl vienu piezemējumu iespēja Nauris Bērziņš, panākot jau 12:0. Tā noslēdzās mača pirmā daļa.

Otrajā puslaikā dāņi centās izdarīt visu iespējamo, lai spēli līdzsvarotu. Daļēji tas viņiem izdevās, jo viens no Latvijas regbistiem nopelnīja dzelteno kartiņu. Noraidījums ļāva sāncenšiem gūt piezemējumu, taču realizācijas sitiens trāpīja pa stabu... 5:12. Pēc brīža dāņi guva vēl piecus punktus, bet atkal neprecīzi izpildīja realizāciju. 10:12. Šķita jau, ka spēlē teju, teju iestāsies lūzums, taču skaistu kombināciju Latvijas regbistu izpildījumā ar piezemējumu pašā laukuma malā noslēdza Dāvis Zagorskis. 17:10 – skaista uzvara sīvā cīņā!

Tādējādi Latvija otrajā (un pēdējā) spēļu dienā ir garantējusi līdzdalību ceturtdaļfinālā, kurā notiks spēles par pirmo līdz astoto vietu. Pretinieks noskaidrojās sestdien vēlu vakarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!