Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Aizvadītās nedēļas nogalē divas Latvijas Mobilā telefona (LMT) Regbija kluba "Eži" komandas piedalījās starptautiskajā bērnu jaunatnes regbija turnīrā, kas risinājās Krievijas pilsētā Kaļiņingradā.

Jaunākie "Eži" (2002./2003. gadā dzimušie) startēja sacensībās, kurās piedalījās desmit komandas no Krievijas pilsētām Ļipeckas, Kazaņas un Kaļiņingradas, kā arī no Lietuvas Šauļiem. Iesākumā visas vienības tika sadalītas divās grupās. Pirmajā dienā mūsu puikas izcīnīja divas uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus, bet otrajā dienā notika spēles par vietām. Latvijas regbija jaunie censoņi izcīnīja septīto vietu, kaut arī reāli varējām pretendēt uz piekto. Par labāko spēlētāju "LMT/Eži" komandā tika atzīts Oskars Obodovs, kurš saņēma turnīra rīkotāju speciālbalvu.

Vecākā gadagājuma (1999./2000. gadā dzimušie) puiši piedalījās sacensībās ar piecu komandu līdzdalību, kur tika izspēlētas spēles katrai vienībai ar katru. Diemžēl tikt pie kādas uzvaras neizdevās, taču "LMT/Eži" komanda tika apbalvota ar speciālbalvu "Par uzvaras gribu". Mūsu vienības treneris Mārtiņš Straume kā labākos komandā izcēla Ričardu Iesalnieku, Georgu Kļaviņu, Arkādiju Smirnovu un Reini Leitānu.

"LMT/Eži" treneris Mārtiņš Straume:

- Kaļiņingradas starptautiskais turnīrs mūsu jaunajiem regbistiem bija lieliska pieredze. Jau tas, ka mūsu komandas pirmoreiz spēlēja uz lielā laukuma un 15 cilvēku sastāvā bija kas jauns un neierasts, jo pie mums Latvijā lielo regbiju šajā vecumā vēl nespēlē. Uzskatu, ka viena šāda spēle bija līdzvērtīga mēnesim treniņu. Kaut biežāk būtu iespēja spēlēt tādos turnīros. Par mazajiem zēniem prieks, ka katrā spēlē guvām punktus, taču piektā vieta mums bija jāizcīna. Šoreiz nedaudz pietrūka. Savukārt vecākie zēni mums bija tikai 13 un nācās sastāvu papildināt ar diviem jaunākajiem regbistiem, tāpēc šoreiz tik pieticīgs rezultāts. Cerēsim, ka mūsu puiši parādīs vēl labākus rezultātus gadskārtējā "Ežu kausu" turnīrā, kas 13. septembrī pulksten 11.00 startēs Upesciema stadionā. Šoreiz šajās sacensībās notiks mači trijās vecuma grupās - U13, U15 un U18.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!