Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Karjeru Latvijas regbija izlasē grasās noslēgt tās kapteinis un rekordists aizvadīto spēļu un veikto piezemējumu rādītājos Jānis Skuja, informē Latvijas Regbija federācijas (LRF) preses dienests.

Skuja pēdējos mačus valstsvienībā aizvadīs novembrī, kad Eiropas Nāciju kausa (ENC) cikla 2B divīzijas ievadā Latvija 1.novembrī izbraukumā tiksies ar Ungāriju, bet 22.novembrī savā laukumā spēkosies ar Kipru.

Vēl 2B divīzijā spēlē Lietuva un Andora.

"Grupa ir kļuvusi spēcīgāka. Mūsu pirmā pretiniece mājās - Kipra - ir ļoti stipra, ja raugāmies pēc šīs komandas pēdējiem spēļu rezultātiem savās mājās. Arī Lietuva ir ļoti spēcīga - ne velti līdz šim tā bija augstākā līmenī. Latvijas un Andoras komandas, kuras jau spēlēja kopā iepriekšējā ciklā, spēkos ir līdzvērtīgas," uzskata valstsvienības galvenais treneris Sergejs Lisko.

Lietuva ir vienīgā, kura abas šī gada rudens spēles jau aizvadījusi - vispirms 18.oktobrī tā ar 34:15 viesos pārspēja Andoru, bet pēc tam savu skatītāju priekšā ar 38:29 pārspēja arī Ungāriju.

"Ungārija šobrīd ir labākā situācijā nekā mēs, jo viņiem jau būs bijusi ļoti laba spēle ar labu pretinieku. Noteikti ir atrastas un tiks novērstas kādas problēmas. Mēs tikmēr nupat spēlējām savā starpā. Jau iepriekš sacīju - rezultātam nebūs absolūti nekādas nozīmes, jo galvenais bija redzēt to, kā darbojas tie spēles elementi, pie kuriem esam strādājuši," uzsvēra Lisko. "Spēlei ar Ungāriju mums būs sava stratēģija, taču tā izstrādāta nevis no tā, kā spēlē pretinieki, bet no tā, kā jāspēlē Latvijas komandai. Ļoti sarežģīti bija izvēlēties spēlētājus no kandidātu loka."

Par Krievijas speciālista Lisko asistentiem abās nākamajās spēlēs apstiprināti Māris Robežnieks no "Miesniekiem" un Mārtiņš Straume no "Eži" komandas.

Piecu komandu turnīrā ENC 2B divīzijā 2014./2015.gada sezonā tiks aizvadīts pirmais aplis, bet 2015./2016.gada sezonā arī otrais aplis, pēc kura tiks noteiktas komandas, kas pacelsies augstāk un nokritīs zemāk.

Kā zināms, iepriekšējā ciklā Latvija ieņēma otro vietu 2B divīzijā, kas ļāva piedalīties pārspēlē par atgriešanos 2A grupā, tomēr tajā šovasar sīvā cīņā ar rezultātu 10:16 tika zaudēts Horvātijai.

ENC 2B divīzija ir Eiropas regbija piektais no astoņiem līmeņiem, kurā komandas sadala vietas nosacītā rangā no 24. līdz 28.vietai. Ārpus konkurences ir Sešu Nāciju turnīrs, kurā dalībnieku sastāvs nemainās. Seko 1A un 1B divīzijas, kur katrā ir pa sešām komandām, bet četrās otrajās divīzijās - A, B, C un D - ir pa piecām komandām. Pārējās komandas cīnās ENC trešajā divīzijā.

Latvijas izlases kandidāti spēlei pret Ungāriju:

Jānis Skuja, Kārlis Dzenis, Viktors Silvoniks, Emīls Balodis, Leno Bramanis, Valters Raņķis, Andris Andersons, Raivis Kokins, Roberts Grants (visi - "Miesnieki"), Guntis Cirša, Elmārs Imbras (abi - regbija klubs 1964), Jānis Šveds, Māris Streikišs, Raimonds Krūmiņš, Ruslans Kotļevs (visi - "Eži"), Jānis Kaucis, Mārtiņš Zvirbulis (abi - "Fēnikss"), Uldis Saulīte (Krasnojarskas "Jeņisej-STM", Krievija), Santis Podāns, Matīss Zalcmanis, Vjačeslavs Tiško ("Ovāls"), Mārtiņš Rundāns, Norberts Bekmanis, Dāvis Gauja, Vadims Martiņenko, Reinis Pepa ("Livonia"), Arvis Pilenieks (LLU).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!