Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Desmit pēdējo oktobra dienu laikā Latvijas Mobilā telefona (LMT) Regbija kluba "Eži" jaunie ovālās bumbas censoņi viesojās Francijā, kur aizvadīja vairākas draudzības spēles ar turienes klubiem.

Kopumā šī brauciena laikā "Eži" pārvarēja 7000 kilometrus no Eiropas platības, ekskursijās apmeklējot gan Francijas galvaspilsētu Parīzi, gan minivalsti Andoru. Savukārt, runājot par pasākuma sportisko pusi, jāatzīmē, ka "Eži" ar mainīgām sekmēm astoņu vienību konkurencē piedalījās U15 vecuma grupas jauniešu regbija turnīrā Albi pilsētā un aizvadīja draudzības spēli Albērvilā.

"Spēles notika uz lielā laukuma un 15 cilvēku sastāvā," pastāstīja LMT RK "Eži" treneris Mārtiņš Straume. "Latvijā vai tepat kaimiņos Lietuvā tādu regbiju jauniešu vecumā parasti nespēlē, bet gan desmit pret desmit. Tāpēc šādas spēles mums bija vērtīga pieredze. Vairumā maču zaudējām tikai ar dažu piezemējumu atstarpi, toties paši cīnījāmies un guvām vairākus punktus."

Albi pilsētā tieši "Ežu" viesošanās laikā notika ļoti interesanta spēle regbijā 13 starp Franciju un Velsu, kuru noraudzījās arī Latvijas delegācija. "Man gan liekas, ka šo regbija paveidu ir interesanti spēlēt pašam, nevis to skatīties," atzina Mārtiņš Straume.

Pēc tam "Adataiņi" viesojās bijušo ziemas olimpisko spēļu mājvietā Albērvilā, kur aizvadīja draudzības spēli ar turienes jaunajiem regbistiem. "Laiks bija ļoti silts un saulains, ap 20 grādiem," turpina M. Straume. "Uzņemšana Albērvilā arī bija ļoti silta. Spēlējām pret turienes jauniešu komandu, kurā bija divi vecāka gadagājuma spēlētāji. Mača laiks bija trīsreiz pa 25 minūtēm, lai visi jaunie regbisti tiktu pie vārda. Pirmo un vienīgo piezemējumu izdarījām pašās spēles beigās. Veiksmīgs bija arī mūsu realizācijas sitiens. Albērvilas vienības vadība apsolīja 2015. gada jūlijā apciemot Latviju atbildes vizītē."

"Mums, pateicoties nu jau 20 gadus ilgajam LMT atbalstam, šie braucieni uz Franciju pieredzes ziņā ir ļoti vērtīgi," secina Mārtiņš Straume. "Ir ļoti noderīgi uzspēlēt pret tādas regbija lielvalsts komandām un pamācīties no tām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!