Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien, 16. maijā, viesnīcā "Bellevue Park Hotel Rīga" notika Latvijas Regbija federācijas (LRF) ārkārtas kongress, kas pielika punktu iepriekšējās kopsapulces laikā uzvirmojušajām kaislībām saistībā ar LRF valdes skaitlisko un personālo sastāvu.

Šoreiz gan uzrunas, gan debates bija daudz konstruktīvākas, nekā iepriekšējā reizē 28. martā. Vispirms ar balsu vairākumu tika apstiprinātas izmaiņas LRF statūtos, kas paredz, ka valdes locekļu skaits tiek palielināts no pieciem uz septiņiem. Savukārt federācijas prezidents Aleksandrs Zuments pēc šāda pavērsiena izvirzīja divus jaunus valdes locekļu kandidātus – regbija veterānu Māri Šmitu un Latvijas Mobilā telefona Regbija kluba "Eži" un jaunatnes izlašu treneri Mārtiņu Straumi. Par abiem pretendentiem nobalsoja 13 delegāti, tādējādi iegūstot nepieciešamo vairākumu (kongresā no 26 esošajiem piedalījās 20 biedri ar balstiesībām un viens bez tām) apstiprināšanai.

"Māris Šmits pastāvīgi piedalās valdes sēdēs gan ar replikām, gan zināšanām, kas balstītas uz regbijā ilgi pavadīto laiku," kongresa delegātus uzrunāja Zuments. "Otrs kandidāts ir pārstāvis no "Ežiem" – Mārtiņš Straume. Jauns, enerģisks, ātrs, bet jau ar pieredzi trenera darbā gan klubā, gan izlasē."

Savukārt pēc abu kandidatūru apstiprināšanas A. Zuments uzsvēra, ka cerot, "ka ar šiem diviem kungiem valde ir palikusi spēcīgāka." Jāpiebilst, ka 2013. gada 22. novembrī uz četriem gadiem tika ievēlēta LRF valde šādā sastāvā: Aleksandrs Zuments (LRF prezidents), Aigars Ameters (LRF viceprezidents), Jānis Zuments, Dins Sirsniņš un Pēteris Šņitņikovs. Savukārt ar 2015. gada 16. maiju tās sastāvu papildinājuši Māris Šmits un Mārtiņš Straume.

Vēl LRF ārkārtas kongresā vienbalsīgi tika apstiprināta 2015. gada ieņēmumu un izdevumu struktūra. Savukārt LRF ģenerālsekretārs Oļegs Voroņins delegātus informēja par programmu "Get into Rugby" (GIR), kas paredz, ka pasaulē reģistrēto regbistu skaits no 7 124 000 jau šajā gadā pieaugs līdz 8 000 000. GIR šobrīd jau darbojas 38 no 44 Eiropas valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!