Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Svētdien, 31. maijā, Rūjienas stadionā notika Latvijas regbija meistarsacīkšu spēle starp RK "Fēnikss" un "LMT/Ežiem", uzvaru sīvā cīņā ar 18:17 (13:17) izcīnot "Ežiem".

Pēc šī panākuma "Adataiņi", gūstot četrus punktus, ar 14 punktiem piecās spēlēs pacēlās uz otro vietu turnīra tabulā, bet "Fēnikss", ieskaitot šoreiz gūto vienu bonusa punktu, ar 3 acīm divos mačos paliek piektajā vietā.

RK "Fēnikss" galvenais treneris Kristaps Staņa:
– Mums šī bija smaga spēle. Uzdāvinājām sāncenšiem pēdējo bumbu. Pieļāvām kļūdas aizsardzībā. Rezultātā – sarūgtinošs zaudējums. Bijām taču vadībā visu spēli, tomēr laikam pārāk bieži esam paraduši būt iedzinējos... Kad bijām tuvu pretinieku ieskaites laukumam, bija jānokontrolē bumba, jānosit spēles temps, bet mēs spēlējām pārāk azartiski, it kā būtu zaudētāji. Par labākajiem spēlētājiem savā komandā gribu atzīt visu pirmo līniju: Gatis Lovkins, Gatis Zvirbulis un Mārtiņš Zvirbulis.

LMT RK "Eži" treneris Mareks Dravnieks:
– Mēs bijām tuvu zaudējumam. Izšķirīgos uzvaras punktus guvām tikai tad, kad tiesnesis bija jau pasludinājis "pēdējo bumbu". Paveicās... Spēles kvalitāte mūsu izpildījumā bija zem katras kritikas. Tikai mača pēdējās 20 minūtes "nokapājām" kā nākas. Laikam esam pieraduši, ka "Fēnikss" ir viegls pretinieks, un par to viņi mūs gandrīz vai sodīja. Trūka jau arī vairāku spēlētāju, taču tas nav nekāds attaisnojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!