Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Svētdien, 28. jūnijā, Bulduru pludmalē pie kafejnīcas "Barona terase" lieliskos laika apstākļos un teicami iekārtotā laukumā notika otrais Latvijas atklātais čempionāts un Jūrmalas domes kausa izcīņa regbijā 5 jeb pludmales regbijā, tajā uzvaru izcīnot viesu komandai no Lietuvas – Klaipēdas "Kovas".

Sacensībās piedalījās piecas komandas. Jau pieminētais "Kovas" un četras Latvijas vienības RK "Miesnieki", "LMT/Eži", RFC "Livonia" un RK "Jūrmala". Viesu no Lietuvas pārsvars pār mūsu komandām bija diezgan jūtams un acīmredzams, vienīgi ar "Miesniekiem" un "Ežiem" iznāca sīvāka spēkošanās. "Miesnieki" lietuviešiem, piemēram, zaudēja tikai par viena piezemējuma tiesu. Arī "Eži" izrādīja sīvu pretestību, tomēr galu galā lietuviešu piecinieks bija pārāks ar 4:2.

Par labāko spēlētāju "Kovas" vienībā tika atzīts spēlējošais treneris Donāts Streckis. Otro vietu izcīnīja RK "Miesnieki". Šajā komandā par labāko pludmales regbistu tika atzīts Māris Robežnieks. Trešie finišēja "LMT/Eži". Par labāko spēlētāju starp "adataiņiem" tika noteikts Māris Streikišs. Ceturto vietu ieņēma RFC "Livonia". Šajā komandā par labāko tika atzīts Edgars Vasiļjevs. Visbeidzot piektie sacensības noslēdza RK "Jūrmala" regbisti. Par labāko spēlētāju jūrmalniekiem kļuva Daniels Šmits.

Visa turnīra rezultatīvākā regbista lauri tika Emīlam Balodim (RK "Miesnieki"). Viņam padevās astoņi piezemējumi. Savukārt par prasmīgāko treneri tika atzīts Donāts Streckis, bet par labāko spēlētāju Viktors Ļebedevs (abi "Kovas").

Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā zelta medaļas un Jūrmalas domes kausu ieguva RK "Ovāls". Sudraba medaļas tika RFC "Livonia", bet bronzas godalgas - RK "Jūrmala".

Jāuzsver, ka pludmales regbijs Latvijā šogad atzīmē jau 20. gadskārtu, tāpēc 11. jūlijā Majoru pludmalē ir paredzētas jubilejas svinības ar plašu veterānu turnīru.

Latvijas pludmales regbija čempionāta galvenais tiesnesis Normunds Bondars:

- Šogad otrajās pludmales regbija meistarsacīkstēs piedalījās piecas komandas. Tas priecē, jo pirms gada bija tikai trīs vienības. Žēl vienīgi, ka dēļ spēles Baltijas līgā klasiskajā regbijā nevarēja piedalīties un pagājušogad izcīnīto čempionu titulu aizstāvēt RK "Ovāls" jeb "TFS Bulduri". Arī sacensību sportiskais līmenis ir audzis. Ja pagājušogad bija tikai divas stipras, pilnvērtīgas un meistarīgas vienības, tad šogad jau trīs. Pludmales regbija čempionātu rīkoja Latvijas Amatieru regbija klubu asociācija (LARKA) ar Latvijas Regbija federācijas un Jūrmalas domes atbalstu. Izmantojot iespēju, gribu pateikt lielu paldies mūsu ilglaicīgajiem labvēļiem kafejnīcai "Barona terase" un "Red Bus" pica. Protams, paldies arī visiem dalībniekiem par labu un entuziasma pilnu regbiju!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!