Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Svētdien, 12. jūlijā, Dzintaros notika Latvijas atklātais čempionāts un Jūrmalas domes kausa izcīņa pludmales regbijā sievietēm, uzvaru izcīnot Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) regbistēm.

Sacensībās piedalījās sešas komandas, ieskaitot divas viesu vienības no Kaļiņingradas (Krievija). Vispirms notika spēles divās apakšgrupās. Pēc tam pusfinālā spēkiem mērojās divas labākās komandas no katras trijotnes, bet pēdējo vietu īpašnieces cīnījās par ceturto vietu.

Pirmajā pusfinālā RK "Selena" ar 6:3 pieveica SK "Imanta", bet otrajā LSPA ar 15:0 lika trūkties RK "Jūrmala". Pēc tam mačā par trešo vietu SK "Imanta" ar 9:4 uzvarēja RK "Jūrmala", bet finālā ļoti sīva sāncensībā LSPA ar 4:3 pieveica RK "Selena". Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar 11 gūtajiem piezemējumiem kļuva Liene Vāciete (SK "Imanta"), bet par labāko regbisti tika atzīta Madara Miķelsone (LSPA). Galarezultātā visas sešas komandas sarindojās šādā secībā: 1. LSPA, 2. RK "Selena", 3. SK "Imanta", 4. RK "Jūrmala", 5. KDJUSŠ "Nadežda", 6. KDJUSŠ "Kaļiņingrada".

Turnīra rīkotāji katrā komandā noteica labākās spēlētājas. Par tām kļuva: Guna Matule (LSPA), Guna Limmane (RK "Selena"), Liene Freiberga (SK "Imanta"), Stefānija Dzene (RK "Jūrmala"), Viktorija Ščerbanova ("Nadežda") un Liāna Viļegžaņina ("Kaļiņingrada").

Sacensību labākais treneris Kaspars Jakušs (LSPA):
– Spēles sākās nemīlīgos laika apstākļos, taču uz beigām uzspīdēja saule, un meitenes varēja demonstrēt labāko sniegumu. Fināls bija ļoti līdzīgs un sīvs. Pirmā puslaika pirmajā pusē spēlējām ne gluži tā, kā bija sarunāts un nonācām zaudētājos. Savukārt mača otrajā daļā spēle aizgāja no rokas un spējām "Selenas" meitenes uzvarēt ar minimālu pārsvaru. Tagad jāgatavojas Latvijas čempionāta trešajam posmam regbijā 7. Mums vēl ir cerības pacīnīties par pirmo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!