Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Trešdien, 15. jūlijā, Upesciema stadionā notika spēle Latvijas meistarsacīkstēs regbijā, pēdējo divu gadu čempioniem "Garkalne/Livonia" komandai ar 0:17 (0:3) atzīstot pagājušā gada sudraba medaļnieku "TFS Bulduri" pārākumu.

Pirmajā puslaikā Mihails Tumins realizēja soda sitienu, un pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 3:0 "TFS Bulduri" labā. Otrajā puslaikā buldurnieki savu pārsvaru kāpināja vēl vairāk. Piezemējumus izdarīja Georgijs Kirilovs un Boriss Tretjakovs, bet Tumins iesita abus realizācijas sitienus. 17:0 – tā arī noslēdzās šis mačs. Labas izdevības bija arī livoniešiem, taču gūt kaut goda punktus viņiem neizdevās.

Jāpiebilst, ka abas komandas spēlēja bez regbija 7 izlases dalībniekiem, kas ceturtdien dodas uz Eiropas olimpisko kvalifikācijas turnīru Lisabonā. No "TFS Bulduri" regbija7 izlasē ir tikai viens spēlētājs, bet no "Garkalne/Livonia" uz Portugāli dodas četri piecpadsmitnieka pamatsastāva spēlētāji.

"Garkalne/Livonia" galvenais treneris Toms Zibolis:
– Praktiski spēlējām ar otro sastāvu. No pamatsastāva bija tikai daži. Vadims Martiņenko, Artūrs Kisle un Norberts Bekmanis nespēlēja savainojumu dēļ. Protams, ka ar pirmā apļa spēlēm neesmu apmierināts, taču otrajā riņķī ķersimies "vērsim pie ragiem".

"TFS Bulduri" galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs:
– Rezultāts nav pēc spēles. Mums galvenais uzdevums bija izmēģināt jaunos spēlētājus – trīs no viņiem spēlēja pirmo reizi. Tas, kā nospēlēja mūsu jaunie – priecē. Tomēr bija arī daudz kļūdu. Galvenais, ka puiši noticēja paši saviem spēkiem.

Turnīra tabulā šis mačs gan lielas izmaiņas nav radījis. Pirmie joprojām ir "Miesnieki/Ķekava" ar 34 punktiem (7 spēlēs), Tālāk seko "TFS Bulduri" 20 (6), "LMT/Eži"14 (6), "Garkalne/Livonia" 9 (4), RK "Fēnikss" 9 (6) un "Jūrmala/LLU" 0 (5). Nākamā spēle Latvijas čempionātā būs 30. jūlijā, kad paredzēta abu līderkomandu cīņa, kurā "Miesnieki/Ķekava" uzņems "TFS Bulduri".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!