Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien, 11. septembrī, Upesciema stadionā notika gadskārtējais un jau 21. "Ežu kausu" jaunatnes regbija turnīrs trijās vecuma grupās: U17, U13 un U11. Latvijas Mobilā telefona Regbija kluba "Eži" komandas tajā izcīnīja divas otrās un vienu piekto vietu.

U17 vecuma grupā "Ežu kausos" piedalījās četras vienības: SM "Klevas" (Lietuva), "RFS/LMT/Eži", RK "Miesnieki" un RK "Jūrmala". Izšķirīgajā spēlē par pirmo vietu "Klevas" ar 38:5 uzvarēja sacensību rīkotājus "Ežus". Savukārt "RFS/LMT/Eži" ieņēma otro vietu, ar 39:0 uzvarot RK "Miesnieki" un ar 27:7 RK "Jūrmala". Trešie bija jūrmalnieki, kas ar 34:5 pieveica "Miesniekus". Par labāko spēlētāju "Ežu" sastāvā tika atzīts Arkādijs Remizovs.

U13 vecuma grupā sacensībās piedalījās sešas komandas: RK "Miesnieki", Kaļiņingradas Sporta skola (Krievija), "LMT/RFS/Eži", Eleja, RK "Mītava un SM "Klevas" (Lietuva). Vispirms komandas aizvadīja grupu turnīra spēles divās apakšgrupās. "Eži" ar 10:40 zaudēja RK "Miesnieki", bet pēc tam piekāpās ar 10:20 Kaļiņingradai. Pusfinālā "adataiņi" ar 10:20 zaudēja "Elejai", bet cīņā par 5. vietu ar 30:0 uzvarēja RK "Mītava". Pirmie finišēja jaunie kaļiņingradieši, otrie palika SM "Klevas", trešie "Eleja", bet ceturtie RK "Miesnieki". Par labāko spēlētāju "LMT/RFS/Eži" sastāvā tika nosaukts Emīls Gelners.

Visbeidzot U11 vecuma grupā "Ežu kausos" startēja astoņas vienības, kas tika sadalītas divās apakšgrupās pa četrām komandām. A grupā spēlēja "LMT/RFS/Eži", SK "Imanta", "Eleja A" un Kaļiņingradas SK. Savukārt B kvartetā spēlēja RK "Mītava", RK "Miesnieki", "Eleja B" un SM "Klevas". Eži sākumā izcīnīja pārliecinošas uzvaras pār SK "Imanta" ar 45:10, pār "Eleja A" vienību ar 45:5, bet tad spēlēja neizšķirti ar Kaļiņingradu, tomēr ieņemot pirmo vietu grupā. Pēc tam mačā par pirmo vietu turnīrā "Eži" ar 15:20 sīvā cīņā atzina SM "Klevas" pārākumu. Trešajā vietā ierindojās Kaļiņingrada, ceturtajā "Eleja B", piektajā RK "Mītava", sestajā SK "Imanta", septītajā RK "Miesnieki", bet astotajā "Eleja A". Par labāko spēlētāju "Ežu" rindās kļuva Emīls Aivars.

LMT RK "Eži" prezidents Juris Ivanovs:
– Apsveicu gan uzvarētājus, gan tos, kam nedaudz nepaveicās. Prieks, ka cīnījāties no sirds un gan laukumā, gan tā malā bijāt īsti džentlmeņi. Pēc gada tiksimies atkal, jau 22. "Ežu kausu" turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!