Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pagājušajā nedēļā Latvijas pilsonību ieguvušais anglis Roberts Davidsons, kurš sestdien arī debitēja izlasē, pirmajā mačā guvis iespaidu, ka valstsvienības līmenis ir augstāks, nekā viņš gaidījis, sarunā ar žurnālistiem pastāstīja spēlētājs.

Kā zināms, Latvijas izlase Eiropas Nāciju kausa (ENC) 2B divīzijas mačā ar 39:10 savā laukumā uzvarēja Ungāriju. Šajā mačā Davidsons ar soda un realizācijas sitieniem guva 19 punktus, turklāt divos piezemējumos arī atdeva pēdējās piespēles.

"Ļoti laba uzvara. Latvijas izlases līmenis ir labāks, nekā es gaidīju, daudz labu spēlētāju," izteicās Davidsons. "Nezināju daudz par Latvijas regbiju, mans pirmais treniņš bija ceturtdien. Nebija daudz laika pierast pie komandas, tomēr viss izvērtās labi. Viss man bija jauns."

Saskaņā ar starptautiskajiem noteikumiem Davidsons Latviju ir tiesīgs pārstāvēt, jo viņa vectēva izcelsme ir meklējama Latvijā, turklāt pagājušajā piektdienā arī spēlētājs saņēmis Latvijas pilsoņa pasi.

Tāpat viņam ir trīs brāļi, kas spēlē regbiju, un netiek izslēgts, ka nākotnē Latvijas izlasei varētu palīdzēt viņi visi.

"Viens brālis ir traumēts, viens vēl ir pārāk jauns, bet vienam šoreiz neizdevās tikt. Būtu patīkami, ja viņi visi spēlētu izlasē," Davidsons stāstīja, ka viņi komandai labprāt palīdzētu. "Izmantošu katru iespēju, kad būs iespējams palīdzēt izlasei."

Ikdienā Davidsons pārstāv pēc spēka trešās Anglijas līgas komandu "Wharfedale".

Nākamajā mačā Latvijas izlase šajā sestdienā izbraukumā samēros spēkus ar Kipru.

2B divīzijā pārliecinoša līdere ir Lietuva, kas piecās spēlēs guvusi 25 punktus. Latvija pakāpusies uz otro vietu, piecās spēlēs iekrājot 14 punktus, bet Kipra un Andora tikusi pie deviņiem punktiem. Savukārt Ungārija ar četriem punktiem ieņem pēdējo, piekto, vietu.

ENC 2B divīzija ir Eiropas regbija piektais no astoņiem līmeņiem, kurā komandas sadala vietas nosacītā rangā no 24. līdz 28.vietai. Ārpus konkurences ir Sešu nāciju turnīrs, kurā dalībnieku sastāvs nemainās. Seko 1A un 1B divīzijas, kur katrā ir pa sešām komandām, bet četrās otrajās divīzijās - A, B, C un D - ir pa piecām komandām. Pārējās komandas cīnās ENC trešajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!