Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien, 2. aprīlī, Upesciema stadionā notika tradicionālās Latvijas regbija sezonas sākuma vēstneša sacensības – Prezidenta kausa izcīņa. Šogad tajā spēkiem mērojās pagājušās sezonas Latvijas čempioni Regbija klubs "Miesnieki" un pērnās Latvijas kausa izcīņas finālisti "LMT/Eži".

RK "Miesnieki" – "LMT/Eži" 36:10 (12:10)

Nepiepildījās pesimistiskās prognozes, kas paredzēja blāvu un pavasarīgu sniegumu abu komandu izpildījumā. Gan vienas, gan otras vienības spēlētāji cīnījās no sirds, ar azartu un demonstrēja itin skatāmu spēli.

Mača sākumā vadībā izvirzījās "LMT/Eži", pēc precīza Mārtiņa Bokiša soda sitiena panākot 3:0. "Miesnieki" gan itin drīz atspēlējās un pārņēma vadību savās rokās. Bumbu sāncenšu ieskaites laukumā piezemēja Emīls Balodis, bet Gunārs Andersons precīzi izpildīja realizācijas sitienu – 7:3. Pēc kāda laika "Miesnieku" rindās spēlējošais anglis Feivors Maduka guva vēl vienu piezemējumu, panākot jau 12:3, taču Ruslans Kotļevs veiksmīgi pārtvēra bumbu un aizskrēja pretuzbrukumā, samazinot rezultāta starpību līdz 8:12. Turklāt Bokišs sekmīgi izpildīja realizāciju gandrīz no pašas laukuma malas – vairs tikai 10:12. Sekoja vairāki noraidījumi abās komandās, taču rezultāts mača pirmajā daļā palika nemainīgs.

Otrajā puslaikā vēl kādu laiku ritēja līdzīga cīņa, taču tad iniciatīvu ieguva pieredzējušākie "Miesnieki". Vispirms Balodis palielināja rezultātu līdz 17:10. Šajā brīdī "Eži" vēl spēja sakoncentrēties pretuzbrukumam, taču pietrūka aukstasinības un precizitātes noslēdzošajā fāzē. Savukārt sāncenši savas iespējas garām nelaida – vispirms piezemējumu guva Jānis Priede, bet Gunārs Andersons precīzi izpildīja realizācijas sitienu, panākot 24:10, tad ar meistarīgu solo izrāvienu paspīdēja Elmārs Šefanovskis, bet Priede iesita realizāciju (31:10), visbeidzot punktu spēlei pielika Raivis Kokins – 36:10.

RK "Miesnieki" galvenais treneris Uldis Bautris:

– Tiesnesis Kārlis Sarkans šoreiz bija ļoti stingrs – abas komandas daudz spēlēja mazākumā... Maz esam bijuši kopā, tāpēc spēles kvalitāte brīžiem kliboja, bet rezultāts mani apmierināja. "Eži" bija ātrāki rakos, arī labi izspēlēja autus. Savukārt mums bija daudz tehniskā brāķa. Sadarbība bija pavasarīga, vairāk spēlējām ar aizsargiem, bet ar uzbrucējiem sliktāk.

"LMT/Eži" treneris Juris Straume:

– Abu komandu izpildījumā bija pavasarīgs regbijs. Mums tagad ir problēmas ar savu treniņu bāzi, jo Rīgas Futbola skolas stadions ir slēgts, kaut gan tur nekāda celtniecības darbība nenotiek... Kad agresīvi spēlējām aizsardzībā un uzbrukumā, mums spēle sanāca, bet, kad pasīvi stāvējām, bija švakāk. Beigās, kad devām iespēju spēlēt visiem rezervistiem, rezultāts uzauga sāncenšu labā. Kā varējām, tā nocīnījāmies.

Latvijas Prezidenta kausa ieguvēji

2012. gads "LDE Miesnieki",

2014. gads "Garkalne/Livonia",

2015. gads "Garkalne/Livonia",

2016. gads RK "Miesnieki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!