Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Piektdien, 29. aprīlī, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notika Latvijas regbija Virslīgas čempionāta spēle starp "Miesnieki/Ķekava" un "TFS Bulduri" vienībām, samērā pārliecinošu uzvaru svinot "Miesniekiem", tomēr jāuzsver, ka bonusa punktu par četriem piezemējumiem nopelnīja gan uzvarētāji, gan zaudētāji. Mača rezultāts bija 60:29 (31:8) "Miesnieki/Ķekava" labā.

Ar desmit punktiem "Miesnieki/Ķekava" atrodas turnīra tabulas vadībā, taču Latvijas Virslīgā aizvadītas tikai divas spēles – pagājušajā sestdienā "Miesnieki" pārliecinoši ar 56:15 uzvarēja "Fēniksu". Šoreiz jāizceļ "Miesnieku" kapteinis Leno Bramanis, kurš "atzīmējās" ar trim piezemējumiem.

Mača debija sekmīgāka padevās buldurniekiem. Sandris Jauntēvs ar piezemējumu atklāja rezultātu, bet pēc brīža Mihails Tumins ar precīzu soda sitienu to padarīja līdz 8:0. "Miesnieki" nelika ilgi gaidīt līdz saviem gūtajiem punktiem – Bramanis un Maksims Batrakovs izdarīja pa piezemējumam, izvirzot laukuma saimniekus vadībā ar 10:8. Turpmāk pirmajā puslaikā punktus guva tikai "Miesnieki": Feivors Maduka padarīja rezultātu līdz 15:8, Batrakovs iesita realizācijas sitienu 17:8. Pēcāk Krists Krūskops un Batrakovs palielināja rezultātu līdz 24:8. Visbeidzot Bramanis un Batrakovs "rēķinu" pieaudzēja līdz 31:8, kā arī beidzās pirmais puslaiks.

Spēles otrajā daļā sekoja vairākas spēlētāju maiņas, kas ļāva "Buldurniekiem" samazināt rezultāta starpību, tomēr radikālas izmaiņas netika gūtas. Vispirms Gunārs Andersons un Batrakovs palielināja starpību līdz 38:8, taču tad ar sekmīgu izrāvienu atbildēja Maksims Strojevs un Tumins – 15:38. "Miesnieki" atkaroja iniciatīvu, piezemējumus gūstot Robertam Kunutim, Madukam, Bramanim un Tomam Asejevam, bet galavārds piederēja viesiem. Tumins guva piezemējumu un pats precīzi izpildīja realizācijas sitienu, panākot 22:60, bet Matīss Zalcmanis un vēlreiz Tumins pielika cīņai punktu – 29:60.

"Miesnieki/Ķekava" galvenais treneris Uldis Bautris:
– Spēle bija interesanta. "Bulduri" labi iesāka, un zināmā mērā pārsteidza mūs. Tiesa, mums gūstot pirmos piezemējumus, sāncenši nedaudz "nosēdās". Patika mūsu aizsargu sniegums, savukārt uzbrucēju varējums varēja būt daudz labāks.

"TFS Bulduri" galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs:

– Neraugoties uz it kā lielo rezultātu, spēle bija līdzīga. Mēs pierādījām, ka esam kolektīvs, ka esam komanda. Pretiniekiem sānu izspēle un fiziskā forma tomēr bija labāka. Arī individuālajā meistarībā "Miesnieki" bija stiprāki. Mēs pretojāmies kā mācējām. Jāņem vērā, ka mums bija daudz 17, 18 gadus vecu spēlētāju. Esmu priecīgs par izcīnīto bonusa punktu šajā zaudējumā. Visumā nospēlējām normāli, bet salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir jūtams progress. Atsevišķi uzteikt nevienu nevēlos, jo nocīnījās visi. Ar katru spēli mūsu pieredze pieaug, un, cerams, neizpaliks arī uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!