Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien, 14. maijā, startēja tradicionālais Baltijas regbija līgas turnīrs, kur Šauļos (Lietuva) otrajā divīzijā spēkiem mērojās "Baltic Old Boys" jeb "Baltijas vecie zēni" un "LMT/Eži", sīvā cīņā uzvaru ar 22:19 izcīnot "Baltic Old Boys".

Spēles kvalitatīvāku norisi kavēja stiprais un ilgstošais lietus. Tomēr cīņa bija interesanta un līdzīga. "Ežiem" bija iespējas izraut uzvaru, taču tās tā arī palika nerealizētas. Grūtu uzvaru ar trīs punktu pārsvaru izcīnīja "Baltic Old Boys", kurā apvienoti Lietuvas, Latvijas un Kaļiņingradas regbija veterāni. No Latvijas "Veco zēnu" komandā startēja: Pēteris Šņitņikovs, Sandris Jauntēvs, Vjačeslavs Tiško, Mihails Tumins, Nikolajs Petjuņins, Mareks Raups, Andrejs Borisovs un Nauris Bērziņš.

"Baltic Old Boys" komandas dalībnieks no Latvijas Pēteris Šņitņikovs:

– Spēle bija smaga, bet interesanta. Pretī mums stājās Latvijas čempionāta bronzas medaļu īpašnieki, kas līdzīgi spēkojās līdz pat pēdējām sekundēm. Līdz pat finālsvilpei nebija skaidrs, kuram izdosies uzvarēt. Mums bija pārsvars spēka cīņās, un tas galu galā visu izšķīra. Daudz palīdzēja mūsu gados jaunākie spēlētāji. Uzvarēt vienmēr ir patīkami, bet tik līdzīgā cīņā un tik grūtos apstākļos – lietū, divtik. Noteikti gribu piebilst, ka mums no Latvijas palīgā bija atbraucis diezgan kupls līdzjutēju skaits, kas mūs karsti atbalstīja. Liels paldies viņiem par to! "Baltic Old Boys" nākamo spēli Baltijas līgā otrajā divīzijā aizvadīs 2. jūlijā, kad Šauļos mērosies spēkiem ar Lietuvas komandu RK "Šiauliai".

"LMT/Eži" treneris Juris Straume:

– Laika apstākļi, spēlējot Šauļos, bija vienkārši šausmīgi. Visu laiku lija diezgan spēcīgs lietus, kas laukumu un bumbu padarīja slapjus un slidenus. Mēs gribējām spēlēt ar plašām un garām piespēlēm, bet bieži zaudējām bumbu. Savukārt sāncenši spēlēja ar īsākām piespēlēm, un viņiem bumba no rokām ārā nekrita. Laika apstākļi un bumba bija vieni un tie paši, bet viņiem tā nekrita laukā... Tomēr, neraugoties uz zaudējumu, aizvadījām labu treniņu pirms 19. maija Latvijas čempionāta virslīgas spēles pret "Miesniekiem". Baltijas līgā, lai arī cīnīsimies par uzvaru katrā spēlē, lielus plānus nekaļam. Mums svarīgāka ir Latvijas virslīga, bet Baltijas līga un Latvijas pirmā līga – vairāk kā treniņspēles, kurās varam iespēlēt tuvākās komandas rezerves. Viena šāda cīņa atsver vairākus treniņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!