Foto: Zigismunds Zālmanis
Pēc zaudējuma Lietuvas valstsvienībai ar 6:11 Šauļu stadionā par neveiksmes iemesliem padalījās Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Lisko.

"Nav viegli zaudēt spēlē, kurā bija arī visas iespējas uzvarēt," teica Lisko. "Šoreiz mačs negāja tā, kā gribētos. Laukums Šauļos arī nebija tāds, kādu bijām iecerējuši. Tomēr, tās ir tikai atrunas. Mēs dominējām autu izspēlē. Savukārt spēka cīņās pieļāvām nepiedodamas kļūdas. Mačs bija līdzīgs – par to vislabāk liecina rezultāts."

Jautāts, kāpēc pēdējās minūtēs Latvijas regbisti izvēlējās soda sišanu, nevis izspēli, Lisko atbildēja, ka tas bija pareizs lēmums. "Ja spēles laiks būtu jau iztecējis, mēs sodu izspēlētu. Bet laiks bija un bija jāgūst punkti. Katra epizode varēja dažādi beigties. Tomēr regbijā ir jāņem tas, ko var paņemt no katras epizodes. Uzskatu, ka mēs izvēlējāmies pareizi, jo, piemēram, pirmā puslaika beigās citāda izvēle neko nedeva. Tagad vismaz esam nopelnījuši bonusa punktu. Turpinājumā jāanalizē kļūdas un jādomā par cikla otro daļu," nobeidza Sergejs Lisko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!