Foto: Zigismunds Zālmanis
Latvijas regbija izlasei aprīļa vidū gaidāma 100. spēle, kura būs pret līdz šim vienu no spēcīgākajiem pretiniekiem – Čehiju. Valstsvienības galvenais treneris Sergejs Lisko cer, ka spēlētāji pienācīgi sagatavosies atbildīgajai spēlei un komanda jubileju sagaidīs cienījami.

Latvijas regbisti pērnā gada nogalē Jelgavā ar 31:24 uzvarēja Luksemburgu, bet pēc tam novembrī principiālā duelī Šauļos sīvā cīņā ar 6:11 piekāpās Lietuvas valstsvienībai. Tagad Eiropas čempionāta Ziemeļu divīzijas nākamajās spēlēs 15. aprīlī Latvijas regbisti Prāgā spēlēs pret Čehiju, kas valstsvienības vēsturē būs 100. spēle, bet pēc tam 29. aprīlī uzņems Zviedriju.

"Es kā treneris, sākumā analizēju iepriekšējās spēles. Ja neanalizēšu, tad nākotnē būs grūtāk. Spēlē ar Luksemburgu rezultāts galīgi neatbilda spēles gaitai, vajadzēja noslēgt maču ar bonusa punktiem. Jāatzīst, ka tajā spēlē mēs eksperimentējām, rotējām spēlētājus pozīcijās. Nospēlējām zināmā mērā neatbildīgi," saka Lisko. "Savukārt pret Lietuvu... Tur jāņem vērā, ka spēle mājās un spēle viesos ir divas dažādas lietas. Pirms spēles no sastāva izkrita 2-3 spēlētāji, nācās atkal rotēt spēlētājus pozīcijās, un tas ietekmēja. Nospēlējām arī nedisciplinēti, jo neizpildījām mājas darbu, bet pirmā puslaika izskaņā spēlētāji pieņēma nepareizu lēmumu laukumā, izlemjot nesist, bet ienest bumbu."

"Tagad mūs sagaida nopietnākais pretinieks, kāds ir bijis manā vadībā. Čehijai 90% sastāva ir ārzemēs spēlējošie, kuri ir īsti profesionāļi un ar to pelna naudu. Turklāt, mēs spēlējam viesos, tā kā dubulta problēma," Lisko neslēpj, ka čehi ir ļoti spēcīga valstsvienība. "Mums būs savi labumi, mums jāgūst savi labumi no spēles. Tas būs liels izaicinājums, jo tomēr 100. spēle, bet mēs nenokaram degunus. Ja spēlēsim disciplinēti, tad varam izrādīt cienīgu pretestību. "

Lisko sacīja, ka treneri ir analizējuši gaidāmo pretinieku spēles un centīsies sagādāt kādu pārsteigumu. Galvenais treneris neslēpa, ka nāksies, visticamāk, darvoties pretuzbrukumos, tomēr detalizētāk nevēlējās atklāt kārtis, jo "arī pretinieks mūs analizē un lasa masu medijus".

Zināms, ka valstsvienībai nevarēs palīdzēt Krievijā spēlējošie Uldis Saulīte un Jurijs Baranovs, bet ierindā solās būt brāļi Davidsoni, kuri labi iekļāvušies valstsvienībā. Galīgo valstsvienības kandidātu sarakstu Lisko vēl nevēlas paziņot, tradicionāli to plāno darīt tikai pirms treniņu uzsākšanas. Kā piebilda Lisko, šajā nedēļas nogalē sāksies Latvijas regbija sezona, un pirmajās spēlēs viņa uzmanība būs vērsta tieši uz potenciālo kandidātu sniegumu, tādēļ viņš nevēlas atklāt sportistu vārdus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!