Foto: Zigismunds Zālmanis
Latvijas regbija izlases galvenais treneris Sergejs Lisko pēc sestdienas uzvaras pār Zviedrijas valstsvienību izcēla komandas spēju parādīt raksturu un atklāja, ka kopumā ir apmierināts ar sniegumu Eiropas čempionātā, portālu "Delfi" informē Latvijas Regbija federācijas pārstāvis Jānis Erenbergs.

Sestdien, 29. aprīlī, Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā Latvijas regbija izlase dramatiskā cīņā ar 16:9 pārspēja Zviedriju, izcīnot ceturto uzvaru 10 savstarpējās spēlēs kopš mūsu valsts neatkarības atjaunošanas. Turklāt Eiropas čempionāta Ziemeļu pirmajā konferencē tas Latvijai ļauj pagaidām ieņemt otro vietu turnīra tabulā.

"Latvijas regbisti ar šo panākumu noslēdza Eiropas čempionāta Ziemeļu pirmās konferences ciklu," pēc uzvaras teica Latvijas valstsvienības galvenais treneris Sergejs Lisko. "Paldies komandai, kas grūtajā mačā pret zviedriem parādīja raksturu. Uzvarēt Skandināvu sāncenšus bija ļoti sarežģīti, jo šajā vienībā ir daudz pieredzes bagātu spēlētāju, turklāt vairāki no ārzemju klubiem. Es novēlu veiksmi Zviedrijai 6. maijā Jenčēpingā pret Lietuvu."

"Šajā ciklā no četriem mačiem esam izcīnījuši divas uzvaras savā laukumā – pret Luksemburgu Jelgavā un tagad pret Zviedriju Valmierā," turpina Lisko. "Manā skatījumā tas ir lielisks sasniegums! Mēs varam cīnīties kā līdzīgi ar spēcīgām Eiropas komandām."

"Par vērtīgāko spēlētāju cīņā pret zviedriem atzīstu Robiju Džo Davidsonu, kurš guva 11 punktus – viņam padevās trīs precīzi soda sitieni un viens realizācijas sitiens. Robijs spēlē bumbu šoreiz raidīja mērķī ar simtprocentīgu precizitāti. Arī pārējie puiši ir vienkārši malači. Turklāt pēc šī panākuma mēs vēl noteikti pacelsimies "World Rugby" reitingā, kur pagaidām ieņemam 52. vietu," nobeidz Sergejs Lisko.

"Mūsu komanda lieliski sadarbojās un cīnījās aizsardzībā," piebilst Latvijas izlases treneris Mārtiņš Straume. "Mēs parādījām ļoti saliedētu sadarbību, bet mūsu līderis Robijs Džo Davidsons – izcilu trāpīgumu. Tie arī manā skatījumā bija galvenie uzvaras stūrakmeņi. Paldies par lielo darbu kolēģim Sergejam Lisko. Domāju, ka mēs kopā vēl sasniegsim Latvijai jaunas uzvaras."

Regbija federācijas pārstāvis Erenbergs atgādina, ka pēc uzvaras pār Zviedriju Latvija Eiropas čempionāta Ziemeļu pirmās konferences turnīra tabulā ieņem otro vietu ar deviņiem punktiem četrās spēlēs. Pirmie ar 14 punktiem trīs spēlēs ir Čehija. Trešajā ailītē pagaidām atrodas Lietuva ar deviņiem punktiem, taču trijos mačos. Zviedrijai ir seši punkti trijās spēlēs, bet Luksemburgai trijos mačos nav izdevies iekrāt nevienu punktu.

6. maijā Zviedrija spēlēs pret Lietuvu, bet Luksemburga pret Čehiju. "Ja luksemburgiešu un čehu spēkošanās neko vietu kārtībā vairs nemainīs, tad zviedru un lietuviešu mačs Latvijai ir ļoti svarīgs. Ja uzvarēs Zviedrija, viņi būs otrie, mēs trešie, bet Lietuva – ceturtā. Protams, ja vien lietuvieši nenopelnīs vienu vai divus bonusa punktus, kas viņiem ļautu Latviju apsteigt. Tad Latvija paliktu ceturtā. Savukārt, ja Jenčēpingā pārāka būs Lietuva, Latvija būs trešā, bet Zviedrija ceturtā, pat iegūstot kaut vai divus bonusa punktus," skaidro Erenbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!