Foto: Zigismunds Zālmanis
Latvijas regbija XV čempionātā pēc valstsvienību pauzes sestdien "LMT/Eži" viesos Rūjienā ar 40:15 (19:5) apspēlēja "Fēniksu", bet "Garkalne/Livonia" ar 61:11 (25:6) pārspēja "Jūrmalu".

"Livonieši" ar sesto uzvaru sešās spēlēs kļuvuši par Latvijas čempionāta līderiem, bet "ežiem" tas bija otrais panākums četrās cīņās.

LMT/"Eži" izvirzījās vadībā ar 12:0, kad piezemējumus bija veikuši Jānis Gavars un Andris Klimovičs, bet vienu realizāciju trāpījis Dāvis Akmeņkalns. Andris Ziņģītis ienesa piezemējumu arī "Fēniksam", tomēr uz to ātri ar piezemējumu atbildēja Ingus Aivars un pēc Akmeņkalna realizācijas puslaiku viesi noslēdza ar 19:5.

Otrā puslaika ievadā Lunts un Aldis Ivanovs veica vēl pa vienam piezemējumam, abas reizes Akmeņkalnam trāpot realizācijas, kas LMT/"Ežu" komandai jau deva pārsvaru 33:5. Atlikušajā laikā mājiniekiem piezemējumus ienesa Adrians Lovkins un Mārtiņš Zvirbulis, bet cīņa noslēdzās, kad LMT/"Eži" rindās vēl vienu piezemējumu veica Kaspars Krūka, bet ar realizāciju atzīmējās Ivanovs.

Otrā cīņā "Garkalne/Livonia" regbistiem pirmajā puslaikā krietni nācās pasvīst aizsardzībā. Vienā no spēles brīžiem "livoniešiem" bija pat trīs noraidījumi un laukumā bija tikai 12 regbisti, tomēr "Garkalne/Livonia" apliecināja savu meistarību, gūstot drošu uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!