Foto: Ģirts Kehris
Nedēļas nogalē Upesciema stadionā regbija klubs "Livonia" rīkoja nu jau popularitāti ieguvušo Ģimenes dienu vasaras sesiju, bet visi dalībnieki varēja vērot aizraujošas cīņas tradicionālajā "Garkalnes kausā regbijā 10".

Upesciems jau 17. reizi uzņēma "Garkalnes kauss regbijā 10" turnīru un tās ir ilglaicīgākās sacensības Latvijā, ko nerīko Latvijas Regbija federācija. Šogad dažādu apstākļu sakritība neļāva turnīru rīkot tik plaši, kā ierasts, tomēr regbija svētki izdevās. Vīriešu sacensībās "Livonia" un "Mītava" izspēlēja divus mačus, kuros iespēlēja gados jaunos regbistus, kuriem tā bija laba pieredze. Abu spēļu summā labāki izrādījās "Garkalne/Livonia" regbisti, bet treneri varēja novērtēt, kuri no jaunās paaudzes regbistiem varētu iekļauties komandās sezonas otrajā pusē.

Šogad "Garkalnes kausā" piedalījās arī divas dāmu komandas - "Mītava" un "Worcester warriors" no Anglijas, kas šobrīd viesojas Latvijā. Divu spēļu summā pārākas izrādījās regbija dzimtenes pārstāves.

Regbija festivāla ietvaros savu roku pielika "Livonia" menedžments, rīkojot un rūpējoties par Ģimenes dienu pasākumiem. Popularizējot regbiju un piesaistot ovālās bumbas spēlei arvien jaunus interesentus, "RFC Livonia" ziemā rīkoja Ģimenes dienas, kas guva lielu popularitāti. Tagad "livoniešu" saime regbija populairzēšanu rīkoja vasarā, turklāt laika apstākļi priecēja visus sanākušos.

"Ģimeņu treniņā piedalījās gan paši mazākie, gan vecāki, gan paši regbija spēlētāji. RFC "Livonia" treneri bija parūpējušies par interesantām stafetēm, regbija uzdevumiem un TAČ regbija spēli. Pēc treniņa interesentiem bija iespēja pārbaudīt savu piespēles kvalitāti un precizitāti, metot mērķī, kā arī iespēja nopelnīt dažādas lielākas un mazākas balvas. Liels paldies Jurim Silovam par tradīciju turpināšanu un sporta dienas organizēšanu- bija padomāts gan par sacensībām, gan atrakcijām bērniem, gan vēderu piepildīšanu izsalkušajiem," informē "RFC Livonia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!