Otrdien Upesciemā, Latvijas regbija XV mačā "Garkalne"/"Livonia" uzvarēja "Jūrmalu" ar rezultātu 36:14 (7:9), ziņo Latvijas Regbija federācija (LRF).

Visu spēles laiku lija lietus, un slapjajā Upesciema stadionā spēlēt bija smagi abām komandām. Daudz apņēmīgāk maču sāka jūrmalnieki, jau trešajā minūtē nopelnot soda sitienu, kuru veiksmīgi realizēja Mihails Tumins, izvirzot viesus vadībā ar 3:0.

Ilgu laiku rezultāts nemainījās, bet aptuveni desmit minūtes pirms puslaika beigām "Jūrmala" ieguva tiesības uz vēl diviem soda sitieniem pāris minūšu laikā, un Tumins atkal sita vārtos nekļūdīgi, panākot rezultātu 9:0.

Tikai pēc tam "Livonia" sāka pamosties – Janeks Taškāns ātri veica piezemējumu, bet Valērijs Runco precīzi izpildīja realizācijas sitienu. Pārtraukumā ejot, "livonieši" vēl joprojām bija iedzinēju lomā, ar rezultātu 7:9.

Arī otro puslaiku labāk sāka jūrmalnieki – Rolands Kursītis ienesa bumbu aiz mājinieku gala līnijas un panāca 14:7, taču tie arī bija pēdējie "Jūrmalas" punkti šajā mačā. Spēles turpinājumā dominēja Latvijas čempioni, kas 22 minūšu laikā veica piecus piezemējumus pēc kārtas.

Izcēlās kluba leģionāri – vispirms Klements Blerijs samazināja rezultāta starpību līdz 12:14, pēc tam trīs piezemējumus pēc kārtas izpildīja Džoels Soria, bet vēl vienu bumbu ienesa Markuss Voitečko. Ar diviem konversācijas sitieniem vēl četrus punktus guva Runco un beigās "Garkalne"/"Livonia" svinēja gana drošu uzvaru ar 22 punktu pārsvaru – 36:14.

Pēc spēles viens no "Jūrmalas" kluba līderiem Nauris Bērziņš atzina, ka katrā mačā viņa komanda dodas uz priekšu ar domu uzvarēt, tomēr komandai joprojām ir problēmas ar saspēli: "Sanācis tā, ka šīs spēles Latvijas čempionātā ir arī mūsu pirmās pārbaudes spēles, tāpēc skaidrs, ka vēl pietrūkst sapratnes laukumā starp spēlētājiem, lai būtu laba saspēle. Pagaidām vēl mēģinām katrs atrast savu vietu laukumā, salikt to zīmējumu, kādam tam ir jābūt."

Par spīti trijiem zaudējumiem Latvijas čempionātā, Bērziņš uzskata, ka "Jūrmalai" ir labs potenciāls izaugsmei: "Mums ir ļoti perspektīvi spēlētāji, komandā atnākuši arī jauni čaļi no džudo un citiem sporta veidiem – viņi ir jauni, spēcīgi un perspektīvi. Domāju, ja kodols saglabāsies, mēs iesim uz priekšu, progresēsim un noteikti jūs sagaidīsiet no "Jūrmalas" pārsteigumus nākotnē."

Savukārt viens no "Garkalne"/"Livonia" pieredzējušākajiem spēlētājiem, kurš vada arī spēlētājus laukumā, ir Gundars Grieķis. Viņš atzīst, ka mačā pret "Jūrmalu" komandai ilgu laiku bija jādomā tikai par aizsardzību: "Komanda reāli pamodās tikai pēc pirmajām 35 minūtēm. Pirmajā pusstundā mums bija tikai aizsardzība, aizsardzība un aizsardzība. Skaidrs, ka nevari tikt pie punktiem, ja visu laiku atrodies savā laukuma pusē. Pašam grūti saprast kāpēc gulējām – laikam kādam likās, ka būs vieglāk. Pēc tam pamodāmies un sākām spēlēt savu spēli - cīnījāmies, atkapājāmies un spēle aizgāja."

Grieķis atklāja, ka "Livonia" komandā joprojām ir nopietnas sastāva problēmas, taču savainotie spēlētāji lēnām atgriežas ierindā: "Neteikšu, ka tagad mums ir slikts sastāvs, vienkārši vairākiem spēlētājiem vēl nav uzkrāta pietiekoši liela pieredze. Vienubrīd mums bija pat divpadsmit savainoto spēlētāju, bet situācija uzlabojas - pēc nedēļas uz spēli pret "Ežiem" jau gatavojamies būt gandrīz labākajā sastāvā."

"Livonia" izcīnīja otro uzvaru divās spēlēs, un vēl iegūs bonusa punktu par vismaz trim piezemējumiem mačā, turpretī "Jūrmala" piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas Latvijas RX čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!