Foto: LETA
"Ķekava"/"Miesnieki" vīriešu vienība un LSPA/"Livonia" sieviešu komanda aizvadītajā nedēļas nogalē Sanktpēterburgā ieņēma astoto un devīto vietu Eiropas klubu čempionātā regbijā-7, informē Latvijas Regbija federācija.

"Miesnieki" sestdienas pirmajā mačā ar 35:5 sagrāva baltkrievus "Harugva Minsk", bet otrajā spēlē zaudēja Šveices vienībai "Switzers Geneva" ar 7:33. Grupu turnīra pēdējā spēlē ar 7:24 nācās piekāpties dienvidu kaimiņiem lietuviešiem "Baltrex".

Tieši ar Šauļu komandu bijā jāspēlē arī svētdienas ceturtdaļfinālā, kam lietuvieši kvalificējās kā grupas uzvarētāji, bet "Ķekava"/"Miesnieki" ceturtdaļfinālā iekļuva kā otra labākā trešās vietas ieguvēja. Arī ceturtdaļfinālā pārāki izrādījās "Baltrex", uzvarot ar 26:7. Lietuvas komanda aizkļuva līdz pat finālam, kurā zaudēja "Zastava-7" klubam, bet "Ķekava"/"Miesnieki" ierindojās astotajā vietā.

Mazā pusfināla spēlē par piekto līdz astoto vietu "Ķekava"/"Miesnieki" ar 5:19 piekāpās itāļu "Gran Milan", bet spēlē par septīto vietu spraigā mačā atzina "VVA Podmoskovje" pārākumu - 15:17, 2021.gada Eiropas klubu čempionātu noslēdzot astotajā vietā 12 komandu konkurencē.

LSPA/"Livonia" sieviešu regbija-7 komanda pirmajā Eiropas klubu čempionāta dienā piedzīvoja trīs zaudējumus. Pirmajā mačā Latvijas komanda ar 0:27 zaudēja spāņu "Mahadahonda", bet otrajā spēlē atzina poļu "Belo Zielone Gdansk" pārākumu - 5:55. Dienas noslēgumā tika piedzīvota neveiksme pret Krievijas komandu "Neva".

Trīs neveiksmes pirmajā dienā nozīmēja, ka turpinājumā būs jācīnās par septīto līdz desmito vietu. LSPA/"Livonia" svētdien piedzīvoja vēl vienu zaudējumu, ar 0:53 zaudējot "VVA Podmoskovje" komandai, kas nozīmēja, ka pēdējā spēle tiks aizvadīta par devīto vietu. Latvijas dāmu komandai izdevās izcīnīt devīto vietu - ar 34:7 tika apspēlēta "Firuzkoy Sports Club" komanda no Turcijas.

"Ķekava"/"Miesnieki" sastāvs: Krists Kruskops, Toms Asejevs, Andrejs Mantinieks, Elmārs Šefanovskis, Lauris Dūzelis, Aigars Šilo, Ričards Iesalnieks, Teoss Marselins, Artūrs Alainis, Agris Apkalns, Valters Raņķis, Reinis Pavinkšnis. Treneris: Emīls Balodis

LSPA/"Livonia" sastāvs: Daniela Šakociņa, Dita Kaša, Elīna Vaivode, Elīza Zemitāne, Inga Gavariņa, Izabella Kvecko, Justīne Vīksna, Krista Vītola, Līga Svetlova, Marta Ozola, Sindija Širaka. Treneris: Marcis Rullis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!