Foto: F64
Ar Lielrīgas atklātā čempionāta spēli Ķekavā ceturtdien, 21. aprīlī, sākta Latvijas klubu sezona klasiskajā regbijā - "Rāmavas Lāči" ar 53-17 pieveica "Eži", kas visu maču aizvadīja nepilnā sastāvā.

Kā vēsta Latvijas Regbija federācija (LRF), spēles pirmās 40 minūtes gan neliecināja par šādu "Rāmavas Lāči" pārsvaru. Pirmie pie punktiem tika "Ezi", kad spēles 15. minūtē Māris Arājs veica pirmo piezemējumu. Arī realizācija bija precīza, kas ļāva "Ežiem" panākt 7-0/

Pirmajā puslaikā abas komandas pieļāva daudz kļūdas – mājinieki nespēja izmantot virkni labas punktu gūšanas iespējas. Tomēr "Lāču" spiediens vainagojās panākumiem un spēles 30. un 39.minūtēs mājiniekiem izdevās uzlauzt Ežu aizsardzību. Divi piezemējumi Jānim Tirzītim un puslaika noslēgumā mājinieki "Lāči" jau minimālā vadībā ar 10-7.

Otrais puslaiks izvērtās "Rāmavas Lāču" zīmē, kas izdarīja vēl septiūs piezemējumus, kamēr RK "Eži" veiksmīgi bija vēl divas reizes. Spēles beigu svilpei skanot mājinieki svinēja pārliecinošu uzvaru ar 53-17.

Lielu lomu čempionāta atklāšanas spēlē, noteikti, nospēlēja regbistu fiziskā sagatavotība, kas sezonas sākumā vēl nav par visiem 100%. Eži visas 80 minūtes nospēlēja bez maiņām (turklāt 12 vīru sastāvā!!!). Papildus tam pirmā puslaika noslēgumā dzelteno kartīti izpelnījās "Ežu" spēlētājs Mārtiņš Blumbergs. Savukārt "Lāči" spēlē veica 4 nomaiņas. Viena dzeltenā kartīte arī mājiniekiem, taču tā nespēja mainīt spēles gaitu, jo tika piešķirta 1 minūti pirms mača beigām. To izpelnījās uz maiņu uznākušais Roberts Ašmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!