Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgas stila un modes tehnikuma stadionā uz otro Latvijas čempionāta posmu pulcējās U-10, U-12 un U-14 vecuma jaunieši, vēsta Latvijas Regbija federācija.

U-10 vecuma grupā otrajā posmā startēja septiņas komandas, jo Baldone bija ieradusies ar diviem sastāviem. Šajā vecuma grupā, tāpat kā pirmajā posmā, nepārspēti palika jaunie "Livonia" spēlētāji. Uzvaras izcīnītas visās spēlēs, lai gan arī šoreiz neiztika bez sīvas cīkstēšanās ar Baldones pirmo komandu, kura pārspēta vien ar 5 punktu pārsvaru (25:20). U-10 vecuma grupā otrajā vietā ierindojās Jūrmala SS, kam sekoja Mītava, Baldones pirmā komanda, apvienotā Eži/RKĢ, Eleja JNSC un Baldones otrais sastāvs.

U-14 vecuma grupā arī šajā posmā spēkiem mērojās četras komandas un, lai gan visas komandas spēlēja par visiem 100%, vietu sadalījums bija tāds pats kā pirmajā posmā. Arī par otrā posma uzvarētājiem tika kronēti Baldones regbisti, kam sekoja "Eleja JNSC", "Livonia/RRK" un "Eži".

Savukārt cīņas U12 vecuma grupā izvērtās neprognozējamas. Šajā grupā startēja lielākais komandu skaits – astoņas. Par šī posma lielāko pārsteigumu parūpējās RKĢ komanda, kas Juglā demonstrēja labu sniegumu. Ja vēl pirmajā šī gada čempionāta posmā komanda ierindojās 6.vietā, tad šajā nedēļas nogalē Raimonda Rudzāta trenētie jaunieši aizcīnījās līdz finālam. Savā apakšgrupā RKĢ komanda uzvarēja divās no trīs spēlēm. Savukārt otrā apakšgrupā neapturami bija Jūrmalas regbisti, kas pārspēja gan 1.posma uzvarētājus Baldones/ĶNSS (35:15), gan arī Mītavas regbistus.

Izslēgšanas pirmajā spēlē tikās abas grupu uzvarētājas un līdzīgā spēlē sportiskā veiksme uzsmaidīja RKĢ sportistiem – uzvara ar 35:30 un iespēja spēlēt finālā. Izšķirošajā spēlē RKĢ komandai pretī stājās Elejas pirmā komanda. Sandras Avotas trenētie jaunieši šai cīņai bija "restartējušies" un nedeva iespējas pretiniekiem tikt pie pirmā titula – Latvijas Čempionāta posma uzvarētājs.

RKĢ komandas treneris Raimonds Rudzāts pēc posma slavēja savus regbistus: "Liels lepnums par jauniešu progresu un pašatdevi. Nekad iepriekš nevienā vecuma grupā nebijām spēlējuši finālā, bet jau 1. posmā Ozolniekos redzēju, ka pa ziemu esam labi pastrādājuši un šosezon varam tēmēt augstu. Jāatzīmē jauniešu demonstrētā regbija ētika pusfinālā pret Jūrmalas Sporta skolu, kad pielāgojāmies pretinieku savainojumiem un arī spēlējām nepilnā sastāvā, lai būtu vienāds spēlētāju skaits laukumā. Tāpat vēlos atzīmēt arī tiesnešu darbu sezonas pirmajos divos posmos, jo šogad ir panākts labs balanss starp jaunajiem un pieredzējušajiem tiesnešiem un ir vērojama ļoti atbildīga pieeja spēlēm. Ņemot vērā, ka jauniešiem šis turnīrs ir nedēļas notikums, ir svarīgi nesabojāt regbija svētkus ar paviršiem lēmumiem. Tiesnešus slavēju arī pērn, bet šogad ir sperts vēl viens solītis uz priekšu, pateicoties aktīvai Kārļa Sarkana iesaistei kvalitātes latiņas celšanā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!