Foto: Juris Bērziņš-Soms
Nedēļas nogalē Baldones stadionā pēc spraigām cīņām trīs apakšgrupās un izslēgšanas spēlēs Latvijas kausu regbija-7 izcīnīja pērnā gada čempioni "Baldones" regbisti.

Tā kā šogad Latvijas kausā piedalījās 10 komandas, tās tika sadalītas trīs apakšgrupās. No apakšgrupām kā uzvarētājas izgāja pērnā gada čempioni "Baldone", "Miesnieki" un "Augļu serviss/Livonia" komandas. Attiecīgi šīs komandas, kā arī "Livonia" otrais sastāvs, kas atlikušo komandu konkurencē no apakšgrupas izgāja ar labāko +/- koeficientu, turpināja cīņu par iekļūšanu finālā.

Izslēgšanas spēlēs "Baldone" pārspēja "Sporta punkts/Livonia", savukārt otrajā pusfinālā "Livonia" otrais sastāvs atzina "Miesnieki" pārākumu. Līdz ar to finālā tikās aizvadītās sezonas finālisti – "Baldone" un "Miesnieki".

Mazajā finālā jeb cīņā par trešo vietu attiecības skaidroja divas "Livonia" komandas. Lai gan spēle tika aizvadīta viena kluba ietvaros, neviena no komandām negrasījās dot atlaides. Spēle izvērtās ļoti interesanta un spraiga, par ko arī liecināja puslaika rezultāts - "Livonia" pirmais sastāvs bija vadībā vien ar trīs punktiem (17-14). Otrajā puslaikā "Augļu serviss/Livonia" salika visu pa vietām un uzvara ar rezultātu 36:19.

Finālā pirmie vadībā pēc Alekša Eglīša piezemējuma izvirzījās "Baldone" – 7:0. Tomēr pirmā puslaika turpmākās minūtes izvērtās "Baldonei" nelabvēlīgas. Komandas līderis Elmārs Šefanovskis nopelnīja dzelteno kartiņu, savukārt vēl pēc brīža Lauris Dūzelis iedzīvojas traumā. "Miesnieki" izmantoja situāciju un veica piezemējumu – 7:7. Tomēr "Baldone" pirmā puslaiak pēdējās minūtēs atguvās un guva vēl piecus punktus, izvirzoties vadībā ar 12:7.

Otrajā puslaikā "Miesnieki" jau pirmajā minūtē iedzīvojas dzeltenajā kartiņā un "Baldonei" bija iespēja vērpt nākošos uzbrukumus. Tas viņiem arī izdevās un Ivars Eglis veica vēl vienu piezemējumu, palielinot pārsvaru līdz 17:7. Spēle bija emociju pilna un abas komandas vēl pa reizei spēja uzlauzt pretinieka aizsardzību. "Miesnieki" veica spēlētāju nomaiņas, mēģinot lauzt spēles gaitu, bet "Baldone" aizstāvējās precīzi. Līdz ar to "Baldone" svinēja uzvaru ar 24:12 un nosargāja pērn iegūto Latvijas kausu.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts jaunais un perspektīvais "Augļu serviss/ Livonia" spēlētājs Ruslans Sosnars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!