Īrijas regbija-15 izlase sestdien Parīzē Pasaules kausa mačā ar rezultātu 13:8 (7:3) pašreizējo čempioni Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) valstsvienību.

DĀR pirmajā puslaikā izvirzījās vadībā pēc spēlētām sešām minūtēm, kad soda sitienu veiksmīgi izpildīja Menijs Liboks, taču turpinājumā pēc Meka Hansena piezemējuma un Džonija Sekstona realizācijas sitiena Īrija pārņēma vadību un panāca 7:3.

Otrais puslaiks sākās ar DĀR piezemējumu, kuru veica Česlins Kolbe. Mača turpinājumā īri tika pie sešiem punktiem pēc soda sitieniem, kurus realizēja Sekstons un Džeks Kroulijs, un nodrošināja panākumu.

B apakšgrupā 14 punkti trijos mačos ir Īrijai, desmit punktus guvusi DĀR, bet bez punktiem ir vienu maču aizvadījušās Skotija un Tonga, kā arī divas spēles nospēlējusī Rumānija.

D apakšgrupas mačā Anglijas izlase ar 71:0 (31:0) sagrāva turnīra debitanti Čīli.

Piecus piezemējumus veica Henrijs Arundels, atnesot Anglijai 25 punktus. Pie diviem piezemējumiem tika Teo Dens un Markuss Smits, bet pa reizei piezemējumu veica Bevans Rods un Džeks Viliss.

Astoņus realizācijas sitienus veiksmīgi izpildīja Ovens Ferels, gūstot vēl 16 punktus.

D apakšgrupā līdere ar 14 punktiem trijās spēlēs ir Anglija, kurai ar pieciem punktiem divos mačos seko Samoa un Japāna, četri punkti ir Argentīnai, bet Čīle trīs dueļos nav tikusi pie punktiem.

Portugāles un Gruzijas regbija-15 izlašu duelis sestdien Pasaules kausā noslēdzās neizšķirti ar rezultātu 18:18 (5:13).

Pamatlaika izskaņā Tengizi Zamtaradze veica piezemējumu, kas gruzīniem ļāva izlīdzināt rezultātu (18:18), taču sekojošais realizācijas sitiens bija neprecīzs. Pēc tam portugāļiem ar soda sitienu vēl bija iespēja izraut uzvaru, tomēr Nunu Gedešs sita garām, mačam noslēdzoties neizšķirti.

Portugāles izlasē divus piezemējumus veica Rafaele Storti, kamēr Samuels Markešs precīzi izpildīja vienu realizācijas un divus soda sitienus.

Gruzijas izlasē pa vienam piezemējumam padevās Zamtaradzem un Akaki Tabutsadzem, bet Tedo Abžandadze veiksmīgi izpildīja divus soda sitienus un vienu realizācijas sitienu.

C apakšgrupā līdere ar desmit punktiem divās spēlēs ir Velsa, pa sešiem punktiem divos mačos ir Fidži un Austrālijai, bet Gruzija un Portugāle divās spēlēs tikušas pie diviem punktiem.

Pasaules kausa izcīņa vairāk nekā pusotra mēneša garumā norisinās deviņās Francijas pilsētās, 20 valstsvienībām cīnoties par prestižo trofeju. Pirmajā posmā četrās apakšgrupās izlases aizvada viena apļa turnīru, labākajām divām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Katras grupas pirmo triju vietu īpašnieces nodrošinās ceļazīmes uz 2027.gada Pasaules kausa izcīņu.

Francija pasaules meistarsacīkstes uzņem trešo reizi vēsturē un otro reizi - kā vienīgā rīkotāja. No deviņiem aizvadītajiem turnīriem pa trim reizēm čempionu kausu, kas nosaukts Viljama Veba Elisa vārdā, virs galvas cēluši Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas regbisti, divi tituli ir Austrālijai, bet viens - Anglijai.

Pirms četriem gadiem Japānā notikušajā Pasaules kausā uzvarēja DĀR, kas finālā ar rezultātu 32:12 guva virsroku pār Angliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!