Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nākamajā Pasaules kausa izcīņā regbijā 2027.gadā Austrālijā būs par četrām komandām vairāk, vēl viena izslēgšanas spēļu kārta un par nedēļu īsāks turnīrs, otrdien paziņoja Pasaules Regbija federācija (WR).

2027.gada beigās turnīrā piedalīsies 24 komandas. Tā ir pirmā komandu skaita palielināšanās kopš 1999.gada, kad 16 komandu vietā pirmo reizi piedalījās 20 komandas.

2027.gada turnīrs notiks no 1.oktobra līdz 13.novembrim, pirmo reizi kopš 2003.gada, kad tas arī notika Austrālijā, turnīram sākoties oktobrī.

Pēc saīsināta četru nedēļu gara grupu turnīra posma tiks izspēlēts astotdaļfināls, visam turnīram tiekot izspēlētam sešu nedēļu laikā līdzšinējo septiņu vietā.

Pagaidām WR nav paziņojusi, vai būs četras grupas ar sešām komandām katrā vai grupu skaits būs lielāks.

Dalībnieku skaita palielināšana bija gaidāma, ASV nespējot kvalificēties Francijā notiekošajam Pasaules kausam.

ASV rīkos 2031.gada Pasaules kausa izcīņu un automātiski kvalificēsies tai kā rīkotāja, taču WR nevēlējās riskēt, ka ASV nekvalificējas arī 2027.gada sacensībām.

Austrālijas Regbija federācija piedāvāja 2027.gada turnīra formulu ar 20 komandām, taču atzinīgi vērtēja paplašināšanos, atzīmēja Austrālijas turnīra organizācijas komitejas vadītājs Rods Edingtons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!