Foto: Ģirts Kehris
Latvijas regbija vicečempioni "Livonia" nedēļas nogalē mājīgajās kultūras centra "Berģi" telpās svinīgā ceremonijā nepiespiestā, draudzīgā atmosfērā atskatījās uz 2023. gada sezonu, kā arī ieskicēja galvenos virzienus 2024. gadam.

"Livonieši" pagājušajā sezonā eksperimentēja ar sastāvu, lai vairāk iesaistītu jauniešus pieaugušo regbijā. Tādēļ Latvijas čempionātā "Livonia" samierinājās ar sudrabu, lai gan ar eksperimentālo sastāvu izdevās būt dažu metru attālumā no Latvijas zelta.

"Livonia" treneru un vadības vērtējumā nominācijā "Gada izaugsme" uzvarēja Ruslans Sosnars. Viņš pasākumu neapmeklēja klātienē, jo kopā ar Gļebu Vorobjovu un Dāvidu Žideli smeļas praksi un pieredzi Gruzijā – pirmās līgas klubā Kutaisi "Bagrati". Savukārt Latvijas čempionāta vērtīgākā spēlētāja balva livonisēu rindās tika Uvim Vasiļenko.

"Sezonas novērtējums ir labs, jo es neskatos uz medaļām vai kausiem, bet virzienu, kurā iet klubs. Un tas priecē. Ja šobrīd nav medaļu un kausu, tad tie stabili un ilglaicīgi būs nākotnē, jo redzu, ka notiek darbs ar jauniešiem. Ja man ir kaut kas jānovēl visiem 2024. gadā, tad tas būs diezgan neparasti – aicinu būt nemoderniem. Kādēļ? Mani nesen cilvēki nodeva. Pievīla. Iegāza. Aprunājos ar vairākiem cilvēkiem, kuri man teica apmēram tā: "Zini, Vigo. Šobrīd tas ir moderni. Pievilt, iegāzt, nodot. Tad novēlu visiem būt nemoderniem un cienīt, godāt apkārtējos cilvēkus," saka "Livonia" prezidents Vigo Valdavs seniors.

Regbijā-7 vīru komandai bronza, bet kvalitatīvākais sniegums bija Baltijas TOP līgā. Regulārajā sezonā uzvarēti ne tikai "Miesnieki", bet ari draudzīgais "Baltrex", ko līdz šim nebija izdevies sarūgtināt – rezultātā septiņās spēlēs sešas uzvaras, otrā vieta regulārajā sezonā un otro gadu pēc kārtas pelnīti vieta pusfinālā. Diemžēl, šogad neizdevās aizstiepties līdz medaļām, bet pusfināls otro gadu pēc kārtas ir stabilitātes rādītājs.

Par regbija-7 sezonas labāko "livonieti" atzina Ivo Kapiņu. Baltijas Top līgā par sezonas vērtīgāko spēlētāju "Livonia" rindās atzīts Dāvis Jansons. Jāpiebilst, ka "Livonia" šogad bija pārstāvēta ar otro komandu arī Baltijas čempionātā, un šajās sacensībās par labāko "livoniešu" rindās sezonas gaitā atzīts Uldis Bundzinieks.

Dāmām šogad otrā vieta Latvijas čempionātā. Vairāk par sudrabu priecē kluba paveiktais sieviešu regbijā, jo piesaistītas jaunas spēlētājas, kas ir "Livonia" un arī visa Latvijas regbija nākotne. "Livonia" sezonas rezultatīvākā spēlētāja bija Daniela Šakociņa, gada izaugsmes nominācijas uzvarētāja bija Alise Lakija Širve, bet sezonas vērtīgākā spēlētāja jeb MVP – Anna Inese Tutāne.

"2023. gadā paplašinājām reģionu grupas – laba sadarbība izveidojusies ar RK "Sigulda", spēcīga jauniešu grupa izveidota Engurē, veidojas grupas Ulbrokā. Arī šogad turpināsim izplesties reģionos, bet neaizmirsīsim par Rīgu – stiprināsim galvaspilsētā esošās Juglas un Ķengaraga grupas, kurās ielikti labi pamati un kas jau dod augļus jauniešu komandās," par izaicinājumiem regbija nākotnes izveidē saka "Livonia" valdes priekšsēdētājs Jānis Zuments.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!