Foto: Publicitātes foto

Pasaules kausa laikā laukumā pie Rīgas Kongresu nama, notiks "Nike" futbola turnīrs "Uzvarētāji paliek". Latvijā šāds futbola turnīrs norisināsies pirmo reizi, un tajā aicināti piedalīties gan jaunieši, gan pieaugušie.

Spēles notiks no visu Pasaules kausa turnīra norises laiku, no 12.jūnija līdz 13.jūlijam, pēc iepriekš sastādītas organizatoru turnīra izspēles kārtības.

Rīgas turnīrs tiks izspēlēts atbilstoši Pasaules kausa formātam, pēc iespējas pietuvinot šo pasākumu reāliem spēles apstākļiem un ļaujot sajust pasaules nozīmīgākā sporta notikuma elpu arī Latvijā. Turnīrā abās vecuma grupās piedalīsies 32 komandas, kurām izlozes kārtībā katrai tiks piešķirts kādas Pasaules kausa dalībvalsts nosaukums.

Turnīrs tiks aizvadīts divās vecuma grupās: U15 (jauniešiem vecumā līdz 15 gadiem) un OPEN (bez vecuma ierobežojuma). Komandas sastāvā drīkst pieteikt četrus spēlētājus. Turnīrs tiks aizvadīts uz MINI 10 x 15m futbola laukuma. Būtiski, ka OPEN grupu ieskaitē drīkst spēlēt ikviens, neatkarīgi no līdzšinējās sagatavotības pakāpes futbolā, tādējādi dalībniekam būs iespēja sacensties, gan ar sev līdzīgi spēlējošiem, gan ar augstākās raudzes futbolistiem.

U15 grupā mača ilgums būs 2x8 minūtes. bet spēles par pirmo un trešo vietu ilgs 2x10 minūtes. OPEN grupā spēles norisināsies 2x12 minūtes, savukārt 1. un 3.vietas tiks izcīnītas 2x15 minūšu garās spēlēs. U-15 grupu turnīri tiks izspēlēti nedēļas nogalēs - 14., 15. un 28., 29.jūnijā, astotdaļfināli un ceturtdaļfināli - 5., 6.jūlijā, pusfināli un spēles par 3. un 1.vietu - 13.jūlijā. OPEN grupu turnīri tiks izspēlēti darbadienu vakaros - 16., 17., 18., 19., 20., 25., 26., 27.jūnijā, astotdaļfināli - 28. un 29.jūnijā, ceturtdaļfināli un pusfināli - 5.,6.jūlijā, spēles par 3. un 1.vietu – 13.jūlijā.

Ņemot vērā, ka turnīra organizatoru mērķis ir dot iespēju sevi parādīt jaunajiem futbola talantiem, U15 grupas dalībniekiem pasākumā būs iespēja startēt bez maksas. OPEN grupas komandām dalība pasākumā maksās 40 eiro.

Futbola turnīra "Uzvarētāji paliek" balvu fonds būs gana iespaidīgs: U15 grupā turnīra uzvarētāji slēgs līgumu ar "Nike" par sporta ekipējumu 2000 eiro apmērā, bet OPEN grupas uzvarētāji saņems dāvanu kartes 200-500 eiro vērtībā.

Lai turnīram piešķirtu īpašu atmosfēru, tā laikā paralēli grupu spēlēm norisināsies arī dažādi meistarības konkursi, piemēram, precīzākais sitiens vārtos, spēcīgākais sitiens, veiklības trase. Šajos konkursos aicināts piedalīties ikviens pasākuma apmeklētājs.

Reģistrēties turnīram iespējams tā interneta vietnē līdz 2014.gada 12.jūnijam plkst. 16:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!