Foto: AP/Scanpix
Pēc Urugvajas futbola izlases Luisa Suaresa triumfālās atgriešanās laukumā un diviem gūtajiem vārtiem Pasaules kausā spēlē pret Angliju Urugvajas masu mediji publicējuši aizkustinošu stāstu par komandas ārsta ieguldījumu.

Kā zināms, Suaresam maijā tika veikta ceļgala operācija, taču futbolists paspēja atveseļoties. Pasaules kausa pirmajā spēlē uzbrucējs laukumā gan nedevās, bet tad izgāja jau sākumsastāvā mačā pret Angliju, guva divus vārtus un bija galvenais varonis savas komandas uzvarā ar 2:1.

Pēc saviem pirmajiem gūtajiem vārtiem Suaress uzreiz metās rezervistu soliņa virzienā un pateicās komandas ārstam Valteram Fereiram par viņa paveikto darbu. Kā vēsta Urugvajas masu mediji, Fereira cīnās ar vēzi, taču, lai būtu kopā ar komandu un palīdzētu vienam no līderiem Suaresam, uz laiku apturējis ārstniecības kursu.

"Gūtie vārti ir veltīti viņam, ņemot vērā, ko viņš paveica. Man ir jāpateicas viņam. Jā, vārtus guvu es, bet lielākais ieguldījums ir viņam," emocionāli stāstīja Suaress.

Fereira tagad kļuvis par otro populārāko cilvēku Urugvajas izlasē un visā valstī, kas seko līdzi savu futbolistu gaitām. Par ārstu populārāks ir tikai pats uzbrucējs Suaress.

"Viņš ir pelnījis, viņš smagi strādāja, lai būtu šeit," par futbolistu izteicās ārsts Fereira.

Ārsts atklāja, ka vienā brīdī slimība bija viņu nomocījusi, ka nav varējis doties uz Brazīliju, kur Urugvaja pilnā sparā gatavojās Pasaules kausa finālturnīram. Tajā brīdī Suaress devies pie ārsta uz mājām, lai varētu veikt nepieciešamās konsultācijas un rehabilitācijas kursu.

"Es nevarēju doties uz to kūrortu [Brazīlijas izlases treniņnometnes vietu], tāpēc viņš teica, ka dosies pie manis uz mājām. Viņš tādēļ uz to brīdi pameta visu - sievu, ģimeni. Komandu. Esmu viņam par to pateicīgs," piebilda Fereira. "Man trūkst vārdu. Dzīvē ir kāpumi un kritumi, bet tev jācenšas ar visu tikt galā. Esmu ļoti pateicīgs par visu un turpināšu cīņu."

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!