Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Šajā Pasaules kausa izcīņā futbolā savu pārākumu demonstrē Dienvidamerikas komandas, kamēr Eiropas vienībām neveicas tik labi, uzskata bijušais Latvijas izlases kapteinis Vitālijs Astafjevs.

Pašreizējais Latvijas kluba "Jelgava" galvenais treneris Astafjevs atklāja, ka pagaidām šis Pasaules kausa izcīņas turnīrs bijis ļoti interesants, turklāt viņš TV ekrānā nav izlaidis nevienu maču.

"Kostarika, kas kā pirmā finišēja "nāves grupā" priekšā Urugvajai, Itālijai un Anglijai, ir turnīra lielākais pārsteigums," uzskata "adidas" futbola eksperts. "No turnīra izstājās vairāki favorīti, piemēram, Spānija, Itālija un Anglija. Šīm komandām individuāli ir labi spēlētāji, taču komandas spēle pieklibo, kas arī bija viens no faktoriem, kādēļ vienības no turnīra izstājās priekšlaicīgi. Šajā Pasaules kausā dominē valstsvienības no Dienvidamerikas, kā arī atzīstamu sniegumu demonstrē Āfrikas komandas, kamēr eiropieši saskaras ar problēmām."

Astafjevs piebilda, ka spāņiem nepieciešama komandas atjaunošana, lai komanda atkal varētu atgriezties futbola tronī.

"Kad turnīru priekšlaicīgi noslēdza arī Portugāle, man tas bija pārsteigums. Arī no Krievijas visi gaidīja izkļūšanu no grupas, jo tā neatradās tajā spēcīgākajā kompānijā. Taču Alžīrija ir ļoti stipra komanda, arī Beļģija izskatās labi, tāpēc tās H apakšgrupā bija augstāk par krieviem," sacīja Astafjevs.

Bijušais Latvijas izlases kapteinis joprojām uzskata, ka turnīra galvenā favorīte ir mājiniece Brazīlija - tā noteikti vēl teikšot savu vārdu, lai gan apakšgrupu turnīrā brīžiem nerādīja pārliecinošāko sniegumu.

"Arī Argentīna noteikti ieskriesies, tāpat ļoti interesantas izskatās Kostarikas un Meksikas izlases. Pagaidām šis Pasaules kauss man ļoti patīk. Neesmu izlaidis nevienu maču, turklāt domāju, ka turpinājumā mūs sagaida vēl interesantāks futbols, it sevišķi tuvojoties izšķirošajiem mačiem," atzina Astafjevs.

Pasaules kausa izcīņa Brazīlijā ilgs līdz 13.jūlijam, bet astotdaļfinālu izspēle sāksies jau sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!