Foto: Reuters/Scanpix
Brazīlijas izlases galvenais treneris Luiss Felipe Skolari ir uzņēmies visu atbildību par komandas zaudējumu šāgada Pasaules kausa izcīņas pusfinālā, kurā ar 1:7 tika zaudēts Vācijai.

"Es gribu atvainoties par šo rezultātu," portāls "Football Espana" citē treneri. "Paldies līdzjutējiem, kuri mūs atbalstīja šajā zaudējumā. Tajā esmu vainojams tikai es un man ir jāuzņemas atbildība. Neuzskatu, ka mača gala rezultāts bija atkarīgs no mūsu spēles. Mēs pazaudējām kontroli - tas nav normāli, taču mēdz gadīties."

"Komanda labi iesāka spēli, un līdz pirmajiem koncentrēšanās dēļ zaudētajiem vārtiem 11. minūtē izskatījāmies labāki par pretinieku," izdevumam "Sport Ekspress" korespondentam atklāja Skolari. "Pēc tam gan - kā sitiens, tā bumba vārtos, un tas jau liecina par Vācijas izlases meistarību."

"Es visādi esmu centies, izpildot savus pienākumus, un šajā turnīrā mēs piedzīvojām tikai vienu zaudējumu, bet tas bija šausmīgs," atzīst treneris. "Otrajā puslaikā, kad rezultāts bija jau 0:5, spēlējām prestiža pēc, gribējām gūt vienu divus vārtus. 2002. gadā uzvarējām, tagad zaudējām…"

Tāpat treneris atzina, ka šā viena zaudējuma dēļ nav nepieciešams "reformēt" komandu.

"Viena zaudējuma dēļ reformēt komandu? 2018.gada Pasaules kausā piedalīsies 13 - 15 no pašreizējās izlases spēlētājiem, kamēr Vācijai šobrīd ir ļoti pieredzējusi komanda, kurā daudzi futbolisti jau gadiem spēlē kopā," norāda Skolari.

Pieredzējušais treneris uzskata, ka pat Neimara klātbūtne nebūtu neko mainījusi spēles raksturā.

"Neimars ir uzbrucējs un nezina, kā aizsargāties pret fantastisku komandu," norādīja Skolari. "Pirmsspēles treniņā mēģinājām pretiniekam "sajaukt galvu" pamatsastāvā iespēlējot Paulinju, bet mačā laukumā izlaižot Bernardu. Cerējām uz viņa ātrumu."

"Vajag izanalizēt, kas notika, un jāstrādā, jo spēle bija mūsu komandai neraksturīga," saka treneris. "Vācijas izlasei tas bija labākais, bet mums - sliktākais mačs. Brazīlija piedzīvoja smagāko zaudējumu vēsturē, taču dzīve turpinās. Arī man šī bija sliktākā diena mūžā, taču es gāju uz šo risku, pieņemot amatu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!