Foto: Publicitātes foto

Pēc Latvijas Jaunatnes olimpiādes otrās sacensību dienas sadalīti 136 medaļu komplekti, un kopvērtējumā pirmajā vietā izvirzījušies Rīgas sportisti, informē Valmieras Kultūras centrā.

Rīgas sportisti izcīnījuši 96 medaļas - 43 zelta, 30 sudraba un 23 bronzas medaļas.

Otrajā vietā ar 61 izcīnītu medaļu (22 zelta, 19 sudraba, 20 bronzas medaļas) ir Daugavpils pilsētas sportisti, savukārt trešajā - Jūrmalas pilsētas sportisti ar 33 medaļām (11 zelta, 12 sudraba, 10  bronzas).

Ceturto vietu pēc divām sacensību dienām ieņem Jelgavas sportisti, piekto vietu - Limbažu novada sportisti, savukārt sestajā vietā ar 12 medaļām ir mājinieki - Valmieras sportisti. Viņi izcīnījuši sešas zelta, divas sudraba un četras bronzas medaļas.

Svētdien sākusies pēdējā Latvijas Jaunatnes olimpiādes diena, kurā tiks sadalīti pārējie medaļu komplekti un noskaidrots, kura sportistu komanda uzvarēs kopvērtējumā.

Olimpiādes trešajā sacensību dienā medaļas tiks izcīnītas vairākos sporta veidos, piemēram, Valmierā tiks noskaidroti spēcīgākie pārstāvji handbolā, volejbolā, vieglatlētikā, futbolā, badmintonā un boksā. Savukārt Cēsīs norisināsies sacensības basketbolā, tenisā, taekvondo, loka šaušanā, MTB riteņbraukšanā un džudo.

Burtnieku novadā norisināsies sacensības golfā un burāšanā, Valkas novadā - airēšanā, Limbažu novadā - smaiļošanā un kanoe, Rīgā - sporta vingrošanā, bet Līgatnes novadā notiks florbols.

Jau vēstīts, ka no 3. līdz 5. jūlijam Valmierā un Cēsīs norisinās Latvijas Jaunatnes olimpiāde. Atsevišķos sporta veidos sacensības notiek arī Burtnieku novadā, Kocēnu novadā, Limbažu novadā, Valkas novadā, Jūrmalas pilsētā, Rīgas pilsētā un Līgatnes novadā.

Olimpiādē kopumā tiks izcīnīti 236 medaļu komplekti 26 sporta veidos, kā arī florbolā, kas šogad izvēlēts kā papildu sporta veids. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!