Foto: Publicitātes attēli
Noslēdzoties "Cramo Latvia" projektam "Panākumu meistari", kas tapis sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju, vakar jaunatvērtajā sporta bārā "Arēna 29" tika godināti un apbalvoti iedvesmojošākie vasaras sporta veidu treneri. Sporta līdzjutēju un portāla Delfi.lv lasītāju simpātiju balvu no būvtehnikas nomas uzņēmuma "Cramo Latvia" un 1000 eiro ieguva vieglatlētikas treneris Edvīns Krūms.

Gatavojoties Vasaras Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro, projekta "Panākumu meistari" ietvaros divu nedēļu laikā sporta līdzjutēji portālā Delfi.lv varēja iepazīties ar desmit izcilu Latvijas sporta treneru dzīvesstāstiem. Atgādinot, ka ikviena sasnieguma pamatā ir ne tikai dabas dots talants, bet arī smags darbs un profesionāla komanda, ar saviem stāstiem dalījās tādi augsta līmeņa treneri kā Mihails Jefremenko (modernā pieccīņa), Vitālijs Smirnovs (šosejas riteņbraukšana), Vilnis Celmiņš (šaušana), Eduards Andruškēvičš (svarcelšana), Māris Grīva (vieglatlētika), Georgs Gutpelcs (soļošana), Valentīna Eiduka (šķēpmešana), Oļegs Baskins (džudo) un Igors Vihrovs (vingrošana).

Par iedvesmojošāko Panākumu meistaru sporta līdzjutēji balsojumā atzina vienu no pieprasītākajiem fizikās sagatavotības treneriem Latvijā - Edvīnu Krūmu. Viņš ir vieglatlētikas treneris ar 19 gadu pieredzi, kurš daudzus gadus trenējis Latvijas Nacionālo vieglatlētikas izlasi. 2016. gada vasaras Olimpiskajās spēlēs, Latviju vieglatētikas disciplīnā pārstāvēs viena no viņa audzēknēm – Gunta Latiševa–Čudare. Novērtējot trenera ieguldījumu Latvijas vieglatlētu panākumu kaldināšanā, Edvīns Krūms saņēma projekta galveno balvu - 1000 eiro, ko sarūpējuši projekta organizatori – "Cramo Latvia".

"Talants bez ieguldīta smaga darba un atbilstoša tehniskā nodrošinājuma nereti nesniedz gaidītos panākumus, tādēļ ir svarīgi apzināties, ka ceļā uz augstākām virsotnēm blakus ir kāds, kas rāda ceļu, palīdz un iedvesmo. Tomēr, kad uzvaras ir gūtas un lauri ir plūkti, priecājoties par sasniegto, bieži vien aizmirstam par tiem cilvēkiem, kas ir palīdzējuši sasniegt panākumus. Dienu no dienas pašaizliedzīgi strādājot, ieguldot sevi jauno talantu pilnveidošanā un paliekot sasniegumu ēnā, treneri nenoliedzami ir panākumu meistari savā jomā, tādēļ šī projekta ietvaros ļoti vēlējāmies pateikt paldies par mērķtiecību, nesavtību un neizsīkstošo darba mīlestību," godinot Latvijas sporta panākumu meistarus teica "Cramo Latvia" pārdošanas vadītājs Aleksandrs Čukanovs.

Latvijas iedvesmojošākos vasaras sporta veidu trenerus sveica arī Latvija Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis. Viņš īpaši uzsvēra treneru lomu sportistu ceļā uz panākumiem, atzīmējot, ka trenera darbs ir smags un ne vienmēr to novērtē. "Latvijas sporta panākumi ir balstīti un to pamatu veido profesionāli treneri, kuri ar savu darbu un zināšanām kaldina savu audzēkņu panākumus. Vai tā būtu vieglatlētika, pludmales volejbols, cīņa, riteņbraukšana vai kāds cits no sporta veidiem, katrā no tiem Latvijā ir nozares profesionāļi – treneri. Viņu darbs ir nenovērtējams un brīžiem arī neredzams, jo sabiedrība ierauga tikai viņu sportistu panākumus, taču reālais un smagais darbs norisinās ārpus sacensību arēnu sienām."

Par "Cramo Group"

"Cramo Group" ir starptautisks nomas pakalpojumu uzņēmums, kurš specializējies būvniecības tehnikas, instrumentu, pacēlāju un būvlaukuma aprīkojuma, kā arī moduļu telpu nomā. Uzņēmums ir viens no vadošajiem industrijas pakalpojumu sniedzējiem Eiropā. "Cramo Group" iznomā būvtehniku, būvniecības aprīkojumu un moduļu telpas celtniecības, ceļu būves, ražošanas un tirdzniecības uzņēmumiem, valsts un pašvaldību iestādēm, kā arī privātpersonām. Uzņēmumam ir vairāk nekā 320 klientu apkalpošanas centri 14 pasaules valstīs, tajos strādā vairāk nekā 2500 nozares speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!