Foto: DELFI
Divkārtējā pasaules čempione augstlēkšanā Blanka Vlašiča no Horvātijas traumas dēļ izlaidīs Londonas olimpiskās spēles, kas sāksies jau pēc nedaudz mazāk nekā divām nedēļām.

28 gadus vecajai Vlašičai artroskopiskā operācija viņas kreisās - atspēriena - kājas Ahileja cīpslai tika veikta janvārī. Sportiste pakāpeniski atsāka treniņus, tomēr nepazūdošās sāpes aprīlī lika veikt vēl vienu nelielu operāciju, lai izņemtu mazu kaula gabalu, kas bija palicis pirmajā operācijā.

"Laiks ir vienīgais, kas man tagad bija nepieciešams," savā mājaslapā internetā atzina Vlašiča, stāstot, ka viņas veselība uzlabojas, bet tas nenotiek pietiekami strauji. "Neesmu ieinteresēta piedalīties, ja nespēšu startēt savā ierastajā līmenī. Tad labāk palieku mājās un turpinu atveseļoties."

Vlašičai arī iepriekš bijušas dažādas veselības problēmas.

2005.gadā sportistei tika veikta vairogdziedzera operācija, tomēr viņa atveseļojās un uzvarēja 2007.gada pasaules čempionātā, kā arī gadu vēlāk bija otrā Pekinas Olimpiādē.

2009.gadā viņa vēlreiz uzvarēja pasaules čempionātā, bet pagājušā gada pasaules čempionātā palika otrajā vietā pēc tam, kad lielāko daļu sezonas bija cīnījusies ar kājas traumu.

Viņa piecus gadus pēc kārtas atzīta par Horvātijas labāko sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!