Foto: F64

Neskatoties uz milzīgo uztraukumu pirms starta, Latvijas peldētājs Uvis Kalniņš savu primāro mērķi Londonas olimpiskajās spēlēs izpildījis.

Kā ziņots, otrdien aizvadītajās priekšsacīkstēs 100 metru distancē brīvajā stilā savā peldējumā olimpisko spēļu debitants Kalniņš finišēja pēc 49,96 sekundēm, ieņemot otro vietu.

"Primārais mērķis ir izpildīts, jo tiku ārā no 50 sekundēm," Kalniņš priecājās par personiskā rekorda labošanu. "Gribējās, protams, arī Latvijas rekordu, tomēr nevar visu uzreiz dabūt. Es esmu apmierināts un abi treneri arī."

Kalniņa līdzšinējais personiskais rekords bija 50,18 sekundes, kas tika sasniegts pagājušā gada Eiropas junioru čempionātā, kur viņš izcīnīja bronzas medaļu. Tikmēr Latvijas rekords kopš 2009.gada pieder Romānam Miloslavskim un ir 49,51 sekunde.

"Vēl gribējās arī savā peldējumā uzvarēt, tomēr nedaudz pietrūka," secināja 18 gadus vecais peldētājs. "Ja man būtu vēl viens starts, nopeldētu ātrāk, jo uztraukums bija nenormāls un nezināju, kur likties."

Pagājušajā gadā Kalniņš startēja pasaules pieaugušo čempionātā, bet viņš uzsver, ka abas sacensības nevar salīdzināt. "Esmu guvis jaunu pieredzi. Pasaules čempionāts ir pavisam kas cits, bet Olimpiāde - lielākais četrgades notikums, kas apvieno visus sporta veidus. Emocijas ir pavisam citas."

"Baseins šeit ir ātrs. Tāpat pirmoreiz redzu tik lielas tribīnes. Iepriekšējās dienās skatoties finālus, bija sajūtas, ka atrodos hokejā," stāstīja peldētājs, kurš gan savā peldējumā tribīnes nav ievērojis un nemācēja teikt, cik tās bija skaļas.

"Tagad nedaudz atpūtīšos no baseina - šeit pat Londonā iešu paskriet un uz trenažieru zāli, kā arī izbaudīšu "McDonald's", ko līdz šim neatļāvos. Nākamā Olimpiāde tomēr ir vien pēc četriem gadiem," teica Kalniņš, kurš rudenī uzsāks studijas ASV.

Kopumā šajā distancē sacentās 56 peldētāji. Kalniņš palika 30.vietā, bet pusfinālam kvalificējās 16 ātrākie sportisti. Lai pārvarētu priekšsacīkstes, Kalniņam bija jāpeld par 0,97 sekundēm ātrāk.

Vēl no Latvijas peldētājiem Londonas olimpiskajās spēlēs piedalīsies Gabriela Ņikitina, kura startēs 50 metros brīvajā stilā.

Ņikitina savu labāko rezultātu šajā distancē sasniedza pērn pasaules čempionātā Šanhajā, finišējot pēc 26,20 sekundēm. Arī Ņikitinai, kura ir Latvijas delegācijas jaunākā sportiste, šīs būs pirmās olimpiskās spēles karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!