Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas vieglatlēte Marija Savinova par Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīto zelta medaļu 800 metru skrējienā no Čeļabinskas apgabala nesaņems piesolīto vienu miljonu ASV dolāru (572 000 latu), vēsta Krievijas masu mediji.

Čeļabinskas apgabala gubernators Mihails Jurevičs pirms Londonas Olimpiādes apsolīja katram reģionu pārstāvošajam sportistam par izcīnīto zelta medaļu izmaksāt prēmijā vienu miljonu ASV dolāru. Džudistam Mansuram Isajevam plānots izmaksāt prēmiju, taču Savinova to nesaņems, jo pārstāvot arī Piemaskavu, norādījis Jurevičs.

Tomēr finansiālu atlīdzību no reģiona sportiste saņems, jo viņa iekļauta starp tiem Čeļabinskas sportistiem, kuri par savu startu un reģiona pārstāvēšanu no sponsoriem saņems 500 000 rubļus (9000 lati). "Lai gan Marija formāli šobrīd pārstāv citu reģionu, gubernators un sponsori nolēma neatstāt bez ievērības tik augstu sasniegumu," teikts oficiālā paziņojumā.

"Kādreiz kāds ierakstīja internetā "Tā ir uzmešana!". Neslēpšu, ka tā arī ir. Kad Čeļabinskā runāja par iespējamām medaļām, tad minēja džudistus un vieglatlētus," saka Savinova.

Sportiste norāda, ka brīdī, kad nepietiekama finansējuma dēļ viņa nolēmusi pārcelties, amatpersonas teikušas, ka gaidīs viņu atpakaļ. "Atgriezos, bet rezultāts kāds? Vispār jau es esmu pierakstīta Ņižnijtagilā, kuras rindās skrienu stafeti. Ja dēļ tā mani neskaita par Čeļabinskas iedzīvotāju, tad kāpēc pilsētā jāizlipina manas bildes? Varbūt gubernatoram vienkārši nevajadzēja solīt tādas summas, tad nevajadzētu ieslēgt atpakaļgaitu. Ja vīrietis pateica, tad vārds ir jātur un prēmija ir jāizmaksā.".

"Manu medaļu par Čeļabinskas nopelnu viņš gan grib uzskatīt, bet prēmiju izmaksāt nedomā," sarūgtināti piebilda sportiste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!