Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlase pirmdien, 4. jūlijā, Belgradā ar pārliecinošu uzvaru sāka turnīru cīņā par ceļazīmi uz Rio olimpiskajām spēlēm, pirmajā mačā ar 88:48 (26:11, 20:12, 18:15, 24:10) sagraujot Japānas valstsvienību.

Turnīra turpinājumā otrdien pulksten 22:00 Latvija tiksies ar Čehiju.

Latvijai 20 punktus guva Dairis Bertāns, kurš "uguņoja" pirmajā ceturtdaļā, kurā guva 15 punktus. Vēl 17 punktus Latvijai guva komandas kapteinis Jānis Blūms. Abi rezultatīvākie basketbolisti parādāija teicamas snaiperu dotības, kopā realizējot 14 no 18 metieniem no spēles.

Japānas izlase spēles ievadā izvirzījās vadībā ar rezultātu 6:3, bet mirkli vēlāk Dairis Bertāns uzņēmās iniciatīvu, guva 12 no 14 Latvijas punktiem un izvirzīja savu komandu vadībā ar 14:8. Drīz pārsvars pārsniedza jau desmit punktus, bet latviešu spēlētāji turpināja spēlēt skaisti un atraisīti. Otrās ceturtdaļas beigās Latvijas izlases pārsvars bija 29 punkti, taču puslaika beigās japāņi veica sešu punktu izrāvienu. Pēc nospēlētām 20 minūtēm rezultāts bija 46:23.

Japānas basketbolisti otrā puslaika ievadā deficītu samazināja līdz 20 punktiem, bet tad Jānis Timma un Jānis Blūms realizēja divus tālmetienus. Latvijas basketbolisti turpināja spēlēt droši, lai arī pārsvars būtiski nepieauga. Noslēdzošajās desmit minūtēs Latvijas izlases pārsvars jau bija 32 punkti (70:38). Mača izskaņā Latvijas izlases rindās laukumā bija rezervisti, kuri maču noslēdza ar iespaidīgu sagrāvi.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi no Belgradas arēnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!