Foto: F64

Latvijas basketbola izlase Belgradā notiekošajā Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra otrajā mačā pret Čehiju aizsardzībā izmēģinās šovasar vēl neizmantotu taktiku, cerot pretiniekus pārsteigt, pirms dueļa sacīja Latvijas izlases treneris Artūrs Štālbergs.

Čehijas izlases rezultātu galvenokārt veido trīs līderi – Jans Veselijs, Tomašs Satoranskis un Bleiks Šilbs. Latvija ar čehiem divas reizes tikās aizvadītā gada Eiropas čempionātā, grupu turnīrā izcīnot uzvaru, bet cīņā par septīto vietu piedzīvojot sagrāvi. Latvijas un Čehijas duelis Rio kvalifikācijā otrdien, 5. jūlijā, sāksies plkst. 22:00.

"Spēles uzstādījums ir uzvarēt, iemetot vairāk punktus nekā viņi," skopi spēles plānu stāstīja Štālbergs, kurš arī piebilda, ka aizsardzībā tiks izmēģināts kaut kas citādāks. "Nav nenosedzamu spēlētāju. Esam izdomājuši taktiku pret katru no līderiem. Mums aizsardzībā ir izstrādāts gan plāns A, gan plāns B."

Spēles sākumā Latvijas izlases treneri izdomājuši aizsardzībā izmantot taktiku, kas līdz šim šovasar nav pielietota. Ja tā strādās, tad komanda turpinās tā spēlēt, bet ja nē, tad komanda pāries pie plāna B.

"Es teiktu, ka Čehijas izlase pa šo laiku nav mainījusi spēles stilu. Man radies priekšstats, ka viņi tagad spēlē lēnāk, bet varbūt tas bija sagatavošanās posma dēļ un fiziskā kondīcija nebija laba. Varbūt šodien viņi būs ātrāki," turpināja galvenā trenera Ainara Bagatska asistents.

Čehijas izlasē arī pārējie basketbolisti pa sezonu ir kļuvuši meistarīgāki, uzskata Štālbergs, izceļot Vojtehu Hrubanu. "Noteikti pārliecību un enerģiju komandai dod arī Spānijā spēlējošie Patriks Auda un Pāvels Pumprla. Viņiem ir kvalitatīvi spēlētāji un labi sagatavota komanda. Otro gadu pēc kārtas ar viņiem cīnīsimies par uzvaru," teica Štālbergs.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase turnīru iesāka ar ļoti pārliecinošu uzvaru pret Japānu, kas komandai ļāva uz pozitīvas nots ieskrieties turnīram.

"Emocijas komandā ir pozitīvas, noskaņojums ir lielisks. Vakardienas spēlē mēs neatslābinājāmies, lai arī rezultāta starpība bija liela. Tas ir ļoti svarīgi, lai spēlētāji uz nākamo spēli ir gatavi rādīt labu sniegumu. Ļoti labi, ka mēs to intensitāti noturējām visu spēli," pauda treneris. "Vakar neviens nepārspēlējās. Maksimālais spēles laiks spēlētājiem bija 22 minūtes. Var teikt, ka aizvadījām labu treniņu spēli. Domāju, ka čehiem būs lielāks starta drudzis."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!