Foto: F64
Ja Čehijas izlases basketbolisti Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra mačā visu spēli aizvadītu tā, kā nospēlēja pirmās piecas minūtes, tad viņi Latviju pārspētu ar 20 punktu pārsvaru, apgalvoja čehu spēlētājs Pāvels Pumprla.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbola izlase ar 71:59 uzvarēja Čehijas valstsvienību, nodrošinot pirmo vietu Belgradā notiekošajā Rio kvalifikācijas apakšgrupā. Latvijai tagad piektdien, 8. jūlijā, nāksies spēkoties ar A grupas otro spēcīgāko vienību, kas, visticamāk, būs Puertoriko.

"Mēs spēli iesākām lieliski. Ja mēs spēlētu tā, kā spēlējām pirmās piecas minūtes, tad mierīgi uzvarētu ar 20 punktu pārsvaru. Tā nenotika. Varbūt mēs sākām domāt, ka šī būs viegla uzvara, un Latvija to izmantoja," pēcspēles preses konferencē teica Pumprla, kurš izcēlās ar deviņiem punktiem un četrām piespēlēm. "Viņi sāka atspēlēties, mēs kļuvām nervozi, nestrādājām pietiekami smagi aizsardzībā, līdz ar to vairs nevarējām aizskriet ātrajos pretuzbrukumos. Latvija aizvadīja ļoti labu spēli, mēs gan nē."

Čehijas izlasei trešdien, 6. jūlijā, vēl jāaizvada spēle ar Japānas valstsvienību, kas ir grupas pastarīte. Ja čehi izcīnīs uzvaru, tad pusfinālā viņiem visdrīzāk būs jāspēlē pret turnīra galveno favorīti Serbiju.

"Nākamajā spēlē mums jāuzvar Japāna. Lai tiktu uz olimpiskajām spēlēm, jebkurā gadījumā būs jāuzvar Serbija, tāpēc vienalga vai tas būs pusfinālā vai finālā," uzsvēra čehu basketbolists.

Tikmēr Čehijas izlases galvenais treneris Ronens Ginzburgs skaidroja, ka spēles izšķirošo lūzumu Latvija panāca tad, kad čehi sapelnīja tehniskās piezīmes.

"Mēs pretiniekiem atdevām pārāk daudz punktus. Spēli sākām labi, bet pēc tam otrajā ceturtdaļā neiemetām brīvus metienus. Spēles iznākumu izšķīra pēdējā ceturtdaļā sapelnītās piezīmes, jo pēc ļoti līdzīgas cīņas Latvijai izdevās iegūt piecu vai sešu punktu pārsvaru. Mēs pārtraucām cīnīties. Pieļāvām kļūdas, viņi to izmantoja," teica Ginzburgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!