Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmums nediskvalificēt Krievijas delegāciju no gaidāmajām Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm nākotnē varētu kaitēt "tīro" sportistu aizsardzībai, uzskata Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA).

Jau vēstīts, ka SOK nolēma pati nediskvalificēt Krieviju no Rio spēlēm, šo lēmumu uzticot sporta federācijām.

"WADA ir sarūgtināta, ka SOK neņēma vērā WADA Izpildkomitejas rekomendācijas, kas tika balstītas uz Ričarda Maklārena izmeklēšanu," teikts WADA prezidenta Kreiga Rīdija paziņojumā. "Maklārena ziņojums neapšaubāmi pierādīja, ka Krievijas dopinga programma grauj "tīro" sportu."

"Šī lēmuma pieņemšanas veids novedīs pie nesaskaņotības situācijās, kad būs jāaizstāv "tīri" sportisti," turpināja WADA prezidents.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka saistībā ar aizdomām par masveida dopinga pārkāpumiem Krievijā pēc Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) lūguma maijā tika izveidota neatkarīgā izmeklēšanas komisija, kuru vadīja profesors un tiesību zinātņu speciālists Ričards Maklārens. Pirmdien, 18. jūlijā, šīs komisijas gala ziņojumā teikts, ka Krievijā valstiskā līmenī un ar valsts atbalstu veikta īpaša programma, kas aizstāvēja Krievijas sportistus un ļāva tiem izbēgt no sodiem par dopinga pārkāpumiem.

Pēc šī ziņojuma WADA aicināja SOK liegt Krievijai dalību Rio olimpiskajās spēlēs, kurās dopinga pārkāpumu dēļ jau nedrīkst startēt Krievijas vieglatlēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!