Foto: Sputnik/Scanpix
Viens no Latvijas olimpiskās komandas debitantiem džudists Artūrs Ņikiforenko Rio Olimpiādē cer iekļūt labāko septītniekā, lai gan konkurence svara kategorijā virs 100 kilogramiem būs ļoti sīva.

Jūnijā Starptautiskā Džudo federācija apstiprināja, ka no Latvijas uz Rio dosies 24 gadus vecais Ņikiforenko un 29 gadus vecais Jevgeņijs Borodavko (svara kategorija līdz 100 kg), kuram šīs būs trešās olimpiskās spēles.

"Te visur ir spēcīgs dalībnieku sastāvs, īpaši manā grupā, jo tā tomēr ir Olimpiāde. Galvenais, lai tiktu labāko septītniekā, kas man būtu ļoti labs rezultāts," sarunā ar Latvijas žurnālistiem teica Ņikiforenko.

Rio olimpiskajās spēlēs džudo katrā svara kategorijā startē 22 dalībnieki, bet Ņikiforenko pasaules rangā pēc atlases beigām bija pat ārpus TOP 50, tomēr ceļazīmi viņš ieguva. "Mums četrus gadus iet atlase, katrās sacensībās gūstam svarīgus punktus. Pasaules čempionātā (2014. gadā) iekļuvu starp 16 labākajiem, kas deva svarīgus punktus, mazākos turnīros dabūju kādus punktus, un tā jau krājās. Beigās esmu dabūjis nepieciešamo punktu skaitu, lai būtu te Rio."

Savus pretinieku pirmajā cīņā Ņikiforenko uzzinās 5. augustā, kad notiks izloze. Lai gan pretiniekus viņš nešķiro, vienu sāncensi viņš nevēlētos redzēt pretiniekos jau pirmajā cīņā. "Skatīsimies, kas būs pretinieks un tad jau veidosim cīņas plānu. Protams, ka negribētos pirmajā kārtā tikties ar francūzi (neapstrīdams sacensību favorīts, septiņkārtējais pasaules čempions un 2012. gada Londonas olimpisko spēļu čempions Tedijs Rinērs). Domāju, ka neviens negrib viņu pirmajā kārtā. Ja gadīsies, tad darīšu visu, ko spēju."

Ņikiforenko cīņas būs 12. augustā, bet otram Latvijas džudistam Borodavko – 11. augustā. "Borodavko ir ļoti labā formā. Galvenais, lai psiholoģiski pareizi pieiet spēlēm, tad viss izdosies. Es jutīšu viņam līdzi, viņš jutīs man līdzi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!