Foto: Reuters/Scanpix
2016. gada Riodeženeiro olimpisko spēļu basketbola turnīru ar dramatisku uzvaru sākusi Lietuvas izlase, kas B grupas cīņā ar rezultātu 82:76 pārspēja turnīra mājiniekus brazīliešus.

Lietuvas izlase spēli iesāka ļoti veiksmīgi, realizējot metienus ar augstu precizitāti. Pirmo ceturtdaļu lietuvieši noslēdza ar desmit punktu pārsvaru (27:17), bet otrajā ceturtdaļā viņi turpināja savus pretiniekus "sabradāt". Uz brīdi Lietuva panāca 30 punktu pārsvaru, kad rezultāts bija 58:28, bet, dodoties puslaika pārtraukumā, Brazīlija vienu punktu atguva.

Trešās ceturtdaļas sākumā nekas neliecināja, ka spēles gaita varētu mainīties, bet tad Brazīlijai izdevās 11:2 izrāviens, kas deva emocionālo pacēlumu. Brazīlija sāka izmantot pretinieku piezīmju problēmas, turpināja izrāvienu un pietuvojās līdz 71:75. Ar lielām grūtībām lietuvieši apturēja šo izrāvienu un mača izskaņā nosargāja uzvaru.

Lietuvas izlasē rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Mants Kalnietis, kurš izdarīja arī astoņas rezultatīvas piespēles, bet 15 punktus guva Pauļus Jankūns. Leonardo Barbosa sameta 21 punktu Brazīlijai, bet Rauls Netu guva 14 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!