Foto: F64
Latvijas stenda šāvēju Daini Upelnieku olimpiskajā debijā Rio pārsteidzis negaidīti lielais līdzjutēju skaits un dažu atbalstītāju uzvedība, kas neesot bijusi saskaņā ar pieņemtajām normām, sarunā ar Latvijas žurnālistiem pēc pirmās sacensību dienas teica sportists.

Upelnieks apaļā stenda šaušanas sacensībās pirmajā kvalifikācijas dienā pēc trīs sērijām ar 70 no 75 iespējamiem punktiem ieņem 15. vietu. Sestdien sportisti veiks vēl divas sērijas, pēc kuras seši labākie iekļūs finālsacensībās.

"Rezultāts varēja būt labāks. Palaidu dažus vieglus šķīvjus. Esmu nedaudz vīlies, vajadzēja vēl gūt punktus. Pirmajā sērijā, kur kļūdījos, nekad nešauju garām, bet tā gadās," atzina Upelnieks.

"Nedaudz atpalieku no saviem cipariem. Ideāli būtu 71-72 pirmajā dienā. Otrajā dienā rezultāti krītas, tā kā skatīsimies," tālāko nevēlas prognozēt Upelnieks, kurš sacensību gaitā neskatās uz kopvērtējumu, bet vairāk koncentrējas uz savu sniegumu.

Latvijas stenda šāvējs bija pārsteigts par daudzajiem skatītājiem jau kvalifikācijas pirmajā dienā. "Parasti kvalifikācijā nav tādu ovāciju, bet te bija daži nekorekti atbalstītāji. Gandrīz pēc katra trāpījuma te ir ovācijas savējiem, bet tā nedrīkstētu būt. Laikam nav viņi labi instruēti. Parasti tikai sērijas beigās ir ovācijas," skaidro Upelnieks.

"Galvenais, lai netrokšņo. Lai šāvēji var koncentrēties, kad izlido šķīvītis," piebilst Latvijas sportists.

Kvalifikācijas pirmajā dienā Upelnieku pārsteiguši arī mainīgie laika apstākļi Rio, jo uz gaišo mākoņu fona sašaujamie šķīvji var vizuāli pazust. Citi sportisti sacensību gaitā lieto speciālās austiņas, bet Upelnieks iztiek ar ausu aizbāžņiem. "Ausis svīst," viņš nosaka ar smaidu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!