Foto: F64

Gan Zigismunds Sirmais, gan Rolands Štrobinders Rio olimpiskajās spēlēs šķēpmešanas sacensībās cerēja iekļūt finālā, tomēr abi Latvijas atlēti palika ārpus labāko divpadsmitnieka, kas piektdienas vakarā sadalīs medaļas.

Eiropas čempions Sirmais ar rezultātu 80,65 metri palika 14. vietā, bet Štrobinders, debitējot olimpiskajās spēlēs, ar rezultātu 77,73 metri palika 28. vietā. Vietu finālā būtu ndorošinājis metiens 81,96 metru tālumā.

"Pietrūka metrs. Neesmu apmierināts. Vēlējos un tēmēju uz finālu, bet nesanāca. Tāds ir sports," sarūgtināts pēc kvalifikācijas bija Sirmais. "Tehniski neizdevās. Pirmais metiens stresains bija, tad pieliku četrus metrus, sajutu metienu un trešajā jau gāju uz 83-84 metriem, bet šķēps aizgāja pārāk augstu."

Abi šķēpmetēji pauda pārliecību, ka, ja būtu bijuši vēl kādi metiena mēģinājumi, tad, iespējams, izdotos pārvarēt atlasi, tomēr noteikumi paredz tikai trīs metienus atlasē.

"Pirms pēdējā metiena zināju, kā jāmet (lai tiktu finālā). Nedaudz pietrūka. Žēl, ka tā. Dzīve turpinās. Bija plāns uzreiz mest (uz pilnu slodzi), bet tāds stadions, vakars, gaismas. Nedaudz savu nospēlēja arī uztraukums. Trešajā metienā jutos labi, bet šķēps aizgāja nedaudz. Šis ir tehniskais sporta veids, viena kļūda un metiens neizdodas," skaidroja Sirmais.

Tikmēr Štrobinders norādīja, ka labāku rezultātu liedza sasniegt jūlija beigās Latvijas čempionātā gūtā elkoņa trauma. "Vienmēr var labāk. Ar to pašu traumu var aizmest 81-82 metrus, bet šoreiz nebija lemts. Katrā metienā jūtu, pretsāpju līdzekļus špricējam, bet tas nav attaisnojums. Šoreiz nebija lemts."

Savukārt Sirmais norādīja uz vēl vienu faktoru, kas, iespējams, ietekmēja viņa sniegumu. Eiropas čempions Rio startēja bez sava trenera un saviem ierastajiem treniņa partneriem, jo Kimmo Kinnunens izvēlējās uz Rio nedoties. "Padomājiet, kā varētu būt, ja atbrauc viens uz Rio bez trenera un treniņbiedriem. Grūti."

Sirmais bilda, ka nebija pieradis tik vēlu startēt, jo viņam ierastāk ir sacensties dienas laikā. "Nedaudz atšķirība mest naktī un dienā. Nejutos omulīgi. Bet citiem tā nav, jo džeki jau sameta. Tehniski neizdevās. Līdzjutēji arī te interesanti. Daudzi sūdzas par viņiem. Cerēju, ka treneri una tlēti tribīnēs aiz manis iedos ritmiņu metienos. Vajag nedaudz agresiju man metienos. Kad palieku mierīgs, tad nesanāk metiens."

Eiropas čempions atzina, ka sezona viņam vēl nav beigusies, tomēr, visticamāk, nedaudz atpūtīsies, jo vajag "nedaudz atpūtināt galvu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!