Foto: AP/Scanpix

Kādreizējais Pirmās formulas (F-1) braucējs Alesandro Dzanardi no Itālijas trešdien ieguva trešo paralimpisko zelta godalgu karjerā.

Riodežaneiro paraolimpiskajās spēlēs itālis bija labākais ar roku darbināmo velosipēdu individuālajā braucienā 20 kilometru distancē.

Savukārt ceturtdien 49 gadus vecais Dzanardi piedalījās arī grupas braucienā, 60 kilometru distancē sprinta finišā paliekot otrais aiz Dienvidāfrikas Republikas sportista Ernsta van Dīka. Zīmīgi, ka tieši šodien aprit 15 gadi kopš traģiskās avārijas "Champ Car" sacensībās Vācijā, kurā Dzanardi zaudēja abas kājas.

Vēl vienu medaļu itālim piektdien būs iespējams gūt jauktajā stafetē.

2012. gada Londonas paraolimpiskajās spēlēs Dzanardi uzvarēja gan individuālajā braucienā, gan grupas braucienā, kā arī bija otrais stafetē. Tāpat viņam ir seši pasaules čempiona tituli sporta veidā, kurā itālietis sāka piedalīties 2007. gadā.

"Parasti nepasakos Dievam, tomēr, kad šoreiz sasniedzu finišu un uzzināju, ka esmu uzvarējis, nodomāju, ka ir laiks paskatīties debesīs," pēc trešdienas panākuma pauda sportists.

Laika posmā starp 1991. un 1999. gadu Dzanardi piedalījās 41 F-1 sacīkstē, pārstāvot "Jordan", "Minardi", "Lotus" un "Williams" komandas.

2001. gada 15. septembrī CART sērijas sacensībās Vācijā Dzanardi mašīnā, kas devās ārā no boksiem, apmēram ar 320 kilometru stundā lielu ātrumu ietriecās Aleksa Taljāni auto. Taljāni avārijā neguva nopietnus savainojumus, taču Dzanardi dzīvība vairākas dienas bija apdraudēta. Ārstiem izdevās glābt viņa dzīvību, tomēr Dzanardi zaudēja abas kājas. Viņš karjeras laikā kļuva par divkārtēju CART čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!