Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas delegācija olimpiskajā ciematā dzīvo vienā daudzstāvu ēkā kopā ar Čehijas delegāciju, kurā pirms pāris dienām konstatēta saslimšana ar Covid-19, un tas izraisījis nelielu satraukumu komandā, informēja Latvijas Olimpiskā komiteja.

Jau vēstīts, ka Čehijas pludmales volejbolistam Ondržejam Perušičam nedēļas sākumā fiksēts pozitīvs Covid-19 testa rezultāts.

Latvijas delegācija olimpiskajā ciematā Tokijā ir izmitināta daudzstāvu ēkā kopā ar Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Slovākijas, bēgļu komandām, un arī Čehijas komandu, skaidroja LOK preses dienests.

"Mūsu komanda dzīvo astotajā stāvā, Čehijas – augstāk. Vienīgā telpa, kur varam satikties ir vairāki lifti," apstākļus aprakstīja LOK. "Panikas mūsu komandā nav, lai arī sākumā bija neliels satraukums, taču vairāk un rūpīgāk tiek lietoti dezinfekcijas līdzekļi, kuri atrodas arī liftos."

Latvijas delegācija cītīgi ievēro distancēšanos un izvairās lietot liftu kopā ar Čehijas komandu. Tāpat tiek uzsvērts, ka visi pašreiz uz vietas olimpiskajā ciematā esošie Latvijas komandas pārstāvji ir vakcinēti.

Tokijas olimpiskās spēles oficiāli tiks atklātas piektdien, lai arī trešdien sākās olimpiskās sacensības. Latvijas sportistiem pirmie starti gaidāmi jau sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!