Foto: LETA
Latvijas 3x3 basketbola izlase savā treniņu procesā iekļāva darbu siltajās zemēs, tāpēc karstums Tokijā nebūs šķērslis parādīt labāko sniegumu olimpisko spēļu turnīrā.

Olimpiskajās spēlēs 3x3 basketbola turnīrs iekļauts pirmo reizi, un Latvijas komandu tajā pārstāvēs Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis. Turklāt Čavaram uzticēts gods būt vienam no diviem karognesējiem atklāšanas ceremonijā. 3x3 basketbolistiem pirmā spēle būs jau nākamajā dienā, tomēr komandas treneris Raimonds Feldmanis ļaus visiem spēlētājiem piedalīties svinīgajā parādē.

Feldmanis uzsvēra, ka viņi kā komanda atbalstīs Čavaru svarīgajā pienākumā un piedalīšanās atklāšanu ceremonijā visiem ir ļoti svarīga. "Domāju, ka dabūsim vairāk emocionālus plusus nekā mīnusus," teica Feldmanis, kurš arī norādīja, ka tiks izdarīts viss iespējamais, lai arī spēlētāji nākamajā dienā būtu "svaigi". Arī komandas spēlētājs Edgars Krūmiņš norādīja, ka tas noteikti iedos pozitīvo lādiņu.

"Trenējamies pēc iepriekš saplānotā plāna. Nekas nav mainījies. Čaļi no malas izskatās labi, jo mums treniņu procesā bija integrēts darbs siltajā zemēs," stāstīja Feldmanis. "Kad šeit bija pirmais treniņš ārā, Agnis teica, ka jūtas labi, jo jūt ieguldīto darbu. Puiši šajā karstumā manās acīs nemainās. Taču visas komandas šādi ir gatavojušās. Zinām, ka Nīderlande gatavojās Čīlē, no kurienes brauca uz šejieni. Domāju, ka priekšrocība būs tām, kas ikdienā dzīvo šādos apstākļos."

"Vakar tikām uz laukuma un izbaudījām to karstumu," piebilda Krūmiņs. "Tur pār laukumu novilkts jumts, tas telpā rada bezgaisu. Esam gatavojušies Spānijā, tur karstums ir līdzīgs. Es domāju, ka viss būs kārtībā."

Līdz šim basketbolistiem nekādas organizatoriskas problēmas neesot bijušas. Pirmajā dienā autobuss esot nokavējis, kas esot bijis sīkums.

"Lai arī Covid-19 ir ierobežojis šo visu pasākumu. Man šeit viss ir "vau" un pagaidām baudu katru dienu. Fantastiski," priecīgs bija Miezis.

Uz vietas izpētīt pretiniekus šeit nav iespējams. Uz laukuma varot atrasties tikai viena komanda, un tajā brīdī neviens cits tur nevar atrasties. Tomēr sezonas sākumā komandas ir izpētītas, tāpēc par spēku samēriem skaidrība esot iegūta.

"Mums mērķis ir iet soli pa solim. Fokusējamies pirmajai dienai, tad domāsim par otro. Laikam ejot uz priekšu, skatīsimies, kas notiek," norādīja Feldmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!