Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas olimpiskās delegācijas karognesēji Jeļena Ostapenko un Agnis Čavars neslēpa, ka emocijas pēc Tokijas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas ir ļoti patīkamas, kā arī abi uzsvēra, ka tas bija liels gods.

Aizsākot jaunu olimpisko tradīciju, spēļu atklāšanas ceremonijā katras valsts karogu nesa divi karognesēji – sieviete un vīrietis. Latvijas sarkanbaltsarkano karogu olimpiskajā stadionā ienesa tenisiste Ostapenko un basketbola 3x3 komandas kapteinis Čavars.

"Emocijas, izejot stadionā ar karogu rokās, bija ļoti, ļoti patīkamas. Ļoti pozitīvas emocijas. Daudzi sportisti sapņo par to," intervijā LOK preses dienestam teica Ostapenko. "Man vienmēr bijis gods pārstāvēt savu valsti. Esmu ļoti priecīga, ka man bija tāda iespēja nest karogu. Šodien bija ļoti daudz pozitīvas un labas emocijas. Man tas ļoti patika."

Arī Čavars norādīja uz pozitīvajām emocijām. "Pēc ilgās gaidīšanas ieiet stadionā bija kā uzkāpt uz septītā mākoņa malas. Tik tiešām emocionāls mirklis," sacīja basketbolists. "Džeki arī teica, ja būtu skatītāji, viņi būtu apraudājušies. Emocionāls mirklis. To darīt kopā ar Aļonu bija patīkami un cieņpilni."

"Satikām ASV basketbola izlasi un redzējām NBA superzvaignzes," Čavars turpināja. "Mums kā basketbolistiem tas bija kā sapņa piepildījums. Dabūjām arī pāris selfijus. Tas vispār bija kā ķirsītis uz putukrējuma."

Atklāšanas ceremonijā Latviju pārstāvēja delegācija 21 dalībnieka sastāvā, ko veidoja 15 sportisti , pieci treneri un Latvijas delegācijas "Tokija 2020" vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!